04.05.2012. / 12:38

Autor: Nacional.hr

Mrsić: Neće nas sindikati ucjenjivati

"To je jedan od oblika ucjene - ako ne može biti po nama, onda neće biti nikako. Mislimo da na taj dio ne možemo pristati", poručio im je Mrsić

Mirando MrsićMirando MrsićMinistar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić nije bio oduševljen činjenicom da su sazvanu sjednicu Gospodarsko-socijalnog vijeća odlučili bojkotirati svi predstavnici sindikalnih središnjica. Govoreći novinarima nakon odgođene sjednice, jasno je rekao što misli o takvom ponašanju.

"Prihvatili smo zahtjeve sindikata da se u dnevni red uvrsti rasprava o cijeni energenata i postupanju policije u slučaju Jadrankamena. Iako smo osigurali relevantnu osobu koja može dati sve podatke o postupanju policije, oni nisu došli", rekao je Mrsić novinarima.

"To je jedan od oblika ucjene - ako ne može biti po nama, onda neće biti nikako. Mislimo da na taj dio ne možemo pristati", poručio im je Mrsić.

Zahtjev predsjednika Hrvatske udruge sindikata Ozrena Matijaševića da se Vlada ispriča zbog događaja u Pučišćima odbio je.

"Policija je postupala prema nalogu suda. O tome nemamo što razgovarati", rekao je Mrsić te dodao kako mu je žao što sindikalisti nisu došli na sastanak jer su na njemu trebale biti raspravljene bitne teme.

Predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Ivan Ergović složio se sa ministrom Mrsićem rekavši kako mu je žao što socijalni partneri nisu došli na sastanak.

"Mislim da smo donijeli zakone koje trebamo poštivati svi mi, svi građani. Ako je sudac stečajni odredio stečajnog upravitelja, mislim da se tom čovjeku treba omogućiti da radi svoj posao", rekao je Ergović te dodao kako u ostale razloge ne bi ulazio.

Vezane vijesti

Sindikati moraju popustiti ili se raskida kolektivni ugovor?

Sindikati moraju popustiti ili se raskida kolektivni ugovor?

Tisuće zaposlenih u javnom sektoru ostali su u šoku nakon vladine najave o ukidanju prava iz kolektivnih ugovora. No, prvotni šok koji je ministar… Više

Komentari

registracija
6/4/12

elem, 04.05.12. 13:01

Najbolje bi bilo da sindikalisti preuzmu vlas u državi. Zapravo oni se tako i ponašaju. Baš me zanima kako prođe radnik kojeg oni štite.


registracija
26/12/06

capica, 04.05.12. 13:19

Ako neće, neće. Promjeniti Zakon o radu bez njih. Ionako samo ucjenjuju.


registracija
26/11/09

CH2710, 04.05.12. 13:42

Sindikalni vođe su se jednostavno previše osilili... i bore se za - njihove "male" plaće.

Trebalo sindikate ukinuti, ali prije toga konačno srediti pravosuđe i zakon o radu... pa da sudovi odlučuju u spornim pitanjima.

Ovako se samo bespotrebno diže prašina i "burka" narod... a o troškovima tog burkanja da i ne pričam.


registracija
11/12/07

time, 04.05.12. 14:45

Žalosno je čuti ovakve komentare.
Pa ti sindikalci zastupaju interese svih radnika a ne svoje osobne.Šta može radnik -pojedinac napraviti u ovoj državi osim gledati šutke gdje mu tajkuni uništavaju firmu u kojoj je ostavio cijeli svoj radni vijek.A on treba da bude sretan da bez plaće radi jer sutra može biti na ulici.
Zločesti su i sebični ovi komentari jer ako se ne radi o vlastitoj koži onda ne samo da nismo u stanju podržati neku akciju nego nas nije niti briga.
Zato su nas (poznavajući naš mentalitet) tako lako i raskućili.


registracija
30/11/10

jato, 04.05.12. 14:50

Koji glupi komentari.
Guske u magli, tko vas zastupa?
Zastupajte se sami,bedaki.
A niškoristi sa slike se bahati kao i njegov drug Gazimir Kradimirović.
Neznaš koji je veći..............


registracija
26/12/06

capica, 04.05.12. 15:53

time, 04.05.12. 14:45

OVI sindikati zastupaju radnike u državnom i javnom sektoru. Oni ne podržavaju radnike koji rade u realnom sektoru. Da su radili svoj posao ne bi se u državnu i javnu upravu nakrcalo toliko radnika da ih ima na desetine tisuća viška. Nisu to smjeli dozvoliti. Znam za Holding , Privrednu banku, Poreznu upravu, MUP, zagrebačke općine, svuda zaposleni po rodijačkim i stranačkim vezama. I sada ? Kako sada? Treba se riješiti viška , a kako?

A inače, ja radim u jednoj od stranih banaka. Glavni sindikalni povjerenik je u najvišem platnom razredu. Najvišem!!! Pa kako će on riskirati svoju plaću,suprostaviti se poslodavcu da bi nama ispregovarao pokoju beneficiju ? E pa neće, već godinu dana nemamo dodatak na staž. Kako gazda keže, on pristane, jer mora što zbog svoje plaće i bezbrižnog radnog mjesta, što zbog toga što gazda kaže. Po meni ga ne treba.


registracija
26/11/09

CH2710, 04.05.12. 17:23

jato, 04.05.12. 14:50

Koji glupi komentari.
---------------------------------------------------------------------------------

Misliš na svoje vlastite...?


registracija
11/1/10

fluid, 04.05.12. 18:15

Neviđeni bezobrazluk vladajućih.Bahatost,sila,nemoral,neosjetljivost i sve što je najgore,krasi i Mrsića i Ostojića i Čačića i sve u vladi.Govoriti da se mora poštivati pravna država,je najblaže rečeno dvolično i licemjerno.Pravosuđe ima u ladici od 2000.god.kaznenu prijavu protiv Orešara,Kamensko je isti slučaj a institucije,kojima je to dužnost-znači pravosuđe,uopće ne poštiva pravne stečevine i zakone!?Pa tko je tu lud osim nemoćnih?Politika nema načina da utječe na nerad,nezakonitosti i svu nepravdu institucija zadužena za zaštitu građana i za pomoć građana(pa zato i postoje,jer koji je smisao države ako ne u funkciji zaštite i pomoći građanima?),ali zato diže maksimalnu represiju na upravo one koji su i najistureniji i ,na kraju popljačkani?Ni riječi o pravosuđu,o propustima istih,o nemoći politike(ili namjeri čak)da pokrene takve slučajeve sa mrtve točke.Ništa!Samo diži specijalce i udri za povredu zakonitosti ,vrlo upitne sudske odluke o stečaju!?Katastrofa.Ovo može samo uroditi općim revoltom i rušenju vlade.Zato mi nije jasno jesu li glupi,pokvareni ili jednostavno namjerno žele urušti i sebe i sve oko sebe!?Nedaju se ucjenjivati !?Pa i država i vlast je ucjenjena ali ne ni od sindikata ni od radnika.Ucjenjeni su upravo od onih iz svojih redova.Podobnika koji dobiše nezasluženo sve i to sve uništiše a u međuvremenu se obogatiše.Ti uzimaju kredite i ulažu u svoje akcije van domašaja i države i radnika a na kraju,cijela hrvatska novim zaduživanjima vani,mora vrraćati pokradeno!?Pa tu pamet staje ,a oni u vlasti upravo to rade.Ne progone uzrok nego policiju dižu na posljedicu!Katastrofa koja zasigurno,neće još dugo prolaziti.Prostora i vremena je sve manje a revolucijski duh raste srazmjerno vladinoj gluposti i aroganciji.Jednom će sve stati,narod zašutjeti a tada neće biti više vremena za "popustite sada,narod šuti.Sprema se sranje"-poznata priča iz vremena arogantnih kraljeva,koji su oslušivali bilo naroda prije nego što donesu neku odluku koja vodi katastrofi.


registracija
6/4/12

elem, 04.05.12. 19:23

Upravo je capica dala odgovor kako i u čije ime se ponašaju sindikalni čelnici.


registracija
11/1/10

fluid, 04.05.12. 23:26

capica@ Poznam mnoge službenike banke.Ti kažeš da si jedan od njih!? Te koje poznajem,znam kao dobre čak odlične,učenike.Naročito iz matematike.No van računanja to su često osobe sa vrlo kratkim kvocientom poznavanja životne filozofije.Tako da i tebe vidim kao takvoga.Ovako se prodaješ za desničara,mada osobvno mislim da nemaš uopće pojma šta je to.Sindikati u Hrvatskoj zaista su ruglo (i sam si naveo primjer sindikalca koji je običan aparatčik a ne sindikalac).Sindikati imaju svoju svrhu ali ne na hrvatski način,naravno.Po tebi ih netreba.Naravno jer ti si u banci.Ti si na Olimpu a odatle se podnožje ne vidi.Nauči nešto iz ljudske filozofije i stare mudrosti,"sit gladnom ne vjeruje".Za tebe mislim da si presit.Vodi računa o probavi.Toliko prekomjernoga,zna često izazvati teške želučane poremećaje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika