04.05.2012. / 16:01

Autor: Nacional.hr

Dodijeljene diplome sudionicima natječaja "Za čišću budućnost naše djece"

Natječaj „Za čišću budućnost naše djece“ organiziran je u sklopu hrvatskih „Eko-škola“ u suradnji s Udrugom Lijepa naša te uz podršku dm-a

Danas su u Zagrebu dodijeljene diplome sudionicima natječaja „Za čišću budućnost naše djece" koji je organiziran u sklopu hrvatskih „Eko škola". Od mnogobrojnih pristiglih radova, dobitnicima natječaja „Za čišću budućnost naše djece" proglašeni su Dječji vrtić Srednjaci, Osnovna škola Hvar, Dječji vrtić Zvirek, Osnovna škola Gruda, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i Srednja škola Obrovac. Predstavnicima navedenih obrazovnih institucija na svečanoj ceremoniji koju je vodio Luka Nižetić, Persil Expert je uručio diplome i novčane nagrade u iznosu od 5,000 kuna za najbolje radove.

Natječaj za hrvatske Eko-škole pokrenut je u suradnji s Udrugom Lijepa naša, a uz podršku dm-a s ciljem prikupljanja otpada s hrvatskih obala. Natječaju su se mogle odazvati sve osnovne i srednje škole, dječji vrtići i učenički domovi koji su uključeni u program Međunarodne Eko-škole u Republici Hrvatskoj. Cilj natječaja bio je organizirati vlastite eko-projekte vezane uz zaštitu jadranske obale, obala potoka, rijeka i jezera. Ukupno 22 obrazovne institucije odazvale su se natječaju, a njih 7 je ušlo u samo finale i osvojilo Henkelove diplome i nagrade kao priznanje za izrazit trud i rad na području zaštite okoliša.

Ovim povodom, dr. Ante Kutle, predsjednik udruge Lijepa Naša, partnera kampanje, izjavio je: „Veliko mi je zadovoljstvo što se toliko obrazovnih ustanova odazvalo natječaju i uključilo u projekt „Za čišću budućnost naše djece". Pred nama je bio velik i težak zadatak jer uistinu nije bilo lako odabrati najbolje od toliko pristiglih radova. Pobjednicima bih želio čestitati i nadam se da će im ovo priznanje i nagrada biti dodatni poticaj za brigu o okolišu u kojem žive."

Jedna od ključnih vrijednosti Henkela je održivost. Cilj tvrtke je pružiti potrošačima veću vrijednost sa smanjenim utjecajem na okoliš.

„Jedan od ciljeva tvrtke Henkel je pružiti svojim potrošačima veću vrijednost sa smanjenim utjecajem na okoliš. Henkel se stoga trudi razvijati proizvode koji osim što imaju visoku kvalitetu i učinkovitost su i ekološki prihvatljivi. Baš kao i sudionici natječaja, tako i tvrtka Henkel nastoji voditi brigu za okoliš te potaknuti sve, a posebice najmlađe da od malih nogu shvate koliko je važno da okoliš u kojem živimo održimo čistim", izjavila je Miranda Mladin, Direktorica marketinga poslovnog sektora za pranje i čišćenje u domaćinstvu tvrtke Henkel za regiju Adria.

Vezane vijesti

Države rade premalo na problemu globalnog zagrijavanja

Države rade premalo na problemu globalnog zagrijavanja

Emisija stakleničkih plinova do 2020. godine mogla bi porasti na devet milijarda tona iznad razine potrebne za ograničenje globalnog zagrijavanja,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika