06.05.2012. / 16:41

Autor: Hina

Picula i Vukušić nadgledaju izbore u Srbiji

Tonino Picula, saborski zastupnik i potpredsjednik Parlamentarne skupštine OESS-a, te voditelj saborskog izaslanstva pri PS OESS-a Branko Vukušić nadgledaju u sklopu međunarodne promatračke misije nedjeljne predsjedničke, parlamentarne i lokalne izbore u Srbiji, objavio je Hrvatski sabor.

Tonino PiculaTonino PiculaTonino Picula, saborski zastupnik i potpredsjednik Parlamentarne skupštine OESS-a, te voditelj saborskog izaslanstva pri PS OESS-a Branko Vukušić nadgledaju u sklopu međunarodne promatračke misije nedjeljne predsjedničke, parlamentarne i lokalne izbore u Srbiji, objavio je Hrvatski sabor.

Dvojica dužnosnika sudjelovali su prethodno na pripremnim sastancima u Beogradu sa predstavnicima političkih stranaka i kandidatima na izborima, stručnjacima, nevladinim udrugama i predstavnicima medija.

Hrvatski zastupnici izbore nadgledaju u Beogradu te na području sjeverne Bačke gdje živi veći broj pripadnika hrvatske zajednice u Srbiji. U ponedjeljak 7. svibnja očekuje se objava zajedničke izjave OESS-a i Vijeća Europe o tome jesu li istodobno provedeni predsjednički, parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji zadovoljili potrebne demokratske standarde.

Tonino Picula je izrazio nadu se da će ove nedjelje nadgledati izbore koji će predstavljati dokaz daljnjeg jačanja demokratskih institucija u našem susjedstvu.

"Nadgledanje izbora važno je za zemlju da dokaže njihovu transparentnost, a za nas promatrače, koji smo uši i oči međunarodne zajednice, da objektivno ocjenimo dostignutu razinu demokracije u Srbiji", rekao je Branko Vukšić.

Hrvatsko izaslanstvo je dio promatračkog tima PS OESS-a koji broji 36 parlamentaraca iz 15 zemalja. Promatrači su raspoređeni diljem Srbije prije otvaranja birališta, tijekom odvijanja izbora i brojanja glasova.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
12/11/11

Janko1979, 06.05.12. 18:48

Vrištali su od žalosti kad je Putin dobio izbore,takoder su bili u Rusiji na izborima.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika