07.05.2012. / 11:44

Autor: Hina

Tako barem tvrdi...

Opametio se nakon udarca u glavu

Neobičan slučaj Jasona Padgetta zainteresirao je znanstvenike. Njegov iznenadni talent za matematiku liječnici još ne mogu protumačiti, ali su najavili da će istražiti što se to dogodilo u njegovoj glavi

IlustracijaIlustracijaAmerikanac, prodavač u trgovini pokućstva, postao je pravi genij pošto je dobio udarac u glavu, javljaju američki mediji.

Jason Padgett (41) nije bio posebno nadaren za matematiku, ali je s godinama postao pravi genij na tom polju. Dok se jedne večeri vraćao kući, tog su prodavača pokućstva u Tacomi, u državi Washingtonu, u Sjedinjenim Državama, napali nepoznati muškarci i izudarali ga nogama. Jason Padgett je dobio udarac u glavu i njegov se život naglo promijenio.

"Vidio sam samo bljesak svjetla", rekao je za američku informativnu mrežu ABC News. "Pomislio sam : 'sigurno sam mrtav'". Padgett je primljen u bolnicu gdje su mu liječnici dijagnosticirali potres mozga. Nakon toga, trgovac je kroz neko vrijeme uvidio da su mu se umne sposobnosti višestruko povećale. Sada želi napustiti posao u trgovini i poučavati matematiku.

Jason Padgett koji je prekinuo srednju školu zbog katastrofalnih rezultata, nakon potresa mozga počeo je crtati složene dijagrame, ne shvaćajući što mu se događa.

"Opsjednut sam brojevima i geometrijom", kazao je, dodajući da mu se po glavi stalno vrzmaju nekakvi grafikoni.

Neobičan slučaj Jasona Padgetta zainteresirao je znanstvenike. Njegov iznenadni talent za matematiku liječnici još ne mogu protumačiti, ali su najavili da će istražiti što se to dogodilo u njegovoj glavi.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
23/8/09

xaron, 07.05.12. 21:46

Možda i našim političarima treba ovakav tretman pa da nam napokon krene.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika