07.05.2012. / 11:48

Autor: Hina

Četiri 'C' na spomeniku hrvatskim redarstvenicima

Prema riječima glasnogovornika PU Luke Barunčića, na spomeniku su sprejem ispisana četiri ćirilična slova "C" i "Srbija", a počinitelj je razbacao i vijence i lampione koja su kod spomen obilježja 2. svibnja položila državna i druga izaslanstva u prigodi obilježavanja 21. obljetnice ubojstva redarstvenika

ArhivaArhivaNa spomen-obilježju dvanaestorici hrvatskih redarstvenika u Borovu sinoć su sprejem ispisana četiri ćirilična slova "C" i "Srbija" te su razbacani vijenci i lampioni.

Nepoznati počinitelj ispisao je sinoć između 20 i 23,15 sati sprejem grafite na spomen-obilježju dvanaestorici hrvatskih redarstvenika, koji su ubijeni 2. svibnja 1991. u današnjem Borovu, a prijeratnom Borovu Selu, izvijestila je vukovarsko-srijemska Policijska uprava (PU).

Prema riječima glasnogovornika PU Luke Barunčića, na spomeniku su sprejem ispisana četiri ćirilična slova "C" i "Srbija", a počinitelj je razbacao i vijence i lampione koja su kod spomen obilježja 2. svibnja položila državna i druga izaslanstva u prigodi obilježavanja 21. obljetnice ubojstva redarstvenika.

Grafite neprimjerna sadržaja, počinitelj je ispisao i na izlogu obližnje trgovine, potvrdio je Barunčić.

U Borovu su 2. svibnja 1991. godine iz zasjede ubijena dvanaestorica hrvatskih redarstvenika nakon što su došli izbaviti dvojicu svojih kolega, koje su tijekom redovite ophodnje u noći s 1. na 2. svibnja zarobili pripadnici srpskih paravojnih postrojbi.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 07.05.12. 11:58

Ima li iznenađenih u Hrvatskoj ? Tada ste neinformirani!


registracija
20/12/11

YugoHrvat, 07.05.12. 12:54

Budala uvjek ima .I na srpskoj i na hrvatskoj strani.


registracija
26/10/11

eezy, 07.05.12. 13:16

Goni bandu!!!


registracija
1/3/11

Laudate, 07.05.12. 14:29

Siguran sam da će Pupovac sada među prvima svom žestinom napasti ove fašiste koji ne prezaju od primitivnih djela i udaraju u temelje države.

Naravno doći će osobno uvjeriti se u bestijalnost počinitelja kojima ništa nije sveto.

Tako bi napravio lojalan hrvatski političar srpskog porijekla koji takvim stavom brani svaki sličan postupak u obrnutom smjeru.


registracija
28/4/10

Zvonko, 07.05.12. 15:48

Zanimljivo da na ovakve provokacije, kojima je Hrvatska bila preplavljena krajem 80-ih i koje su znamo do čega dovele, nitko iz aktualne vlasti ili dežurni higijeničari društvene scene, ne reagiraju. Onako, po defaultu! Npr. Vesna Pusić, Ivo Josipović i Zoran Milanović od strane vlasti te Zoran Pusić, Puhovski, Goldsteini, Documenta i Udruga mladih za ljudska prava od strane samoprozvanih civilnih i građanskih udruga! Tajac, kao da se ništa dogodilo nije! Znači li to da oni odobravaju iste postupke? Ja ne mogu drugačije taj zakon šutnje protumačiti! Imajući u vidu njihovu jugonostalgičarsku ideologiju, držim da oni razmišljanju na način da su poginuli redarstnevici i zaslužili što su dobili. Jer, ipak se u tim prijelomnim trenucima rušila njihova Juga!


registracija
10/2/12

Hazu, 07.05.12. 20:01

I sa kim mi živimo i od koga čekamo da se promieni??
Nikad oni neće imat mira,valjda nam je to sudbina,a njima pakao ,jer svaki puta izgube sve to otimaju od dugih i unesrečuju druge


registracija
10/2/12

Hazu, 07.05.12. 20:01

I sa kim mi živimo i od koga čekamo da se promieni??
Nikad oni neće imat mira,valjda nam je to sudbina,a njima pakao ,jer svaki puta izgube sve to otimaju od dugih i unesrečuju druge


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika