07.05.2012. / 13:55

Autor: Totalsport

DHB Pokal: Kielu osmi naslov pobjednika

Dodajmo kako je Barcelonin švedski golman Johan Sjöstrand izgledno novo pojačanje njemačkoga rukometnog prvaka

Igrači THW Kiela (Reuters)Igrači THW Kiela (Reuters)Rukometaši Kiela pobjednici su njemačkog rukometnog DHB Pokala. Igrači Klausa Elwardta slavili su u hamburškoj O2 Areni s 33-31 u finalu protiv Felnsburga.

Flensburg je jako dobro stajao, pa i vodio većim dijelom prvog poluvremena, ali je u nastavku susreta Kiel ubacio u brzinu više, te u posljednjih 10 minuta ušao s pet golova prednosti.

Kiel je, iako rezultat to zorno ne prikazuje, bez ikakvih problema održao prednost do samog kraja dvoboja, te uzeo svoj "tek" osmi naslov u kupu.

Kiel je s 11 pogodaka, od čega sedam s crte sedam metara, predvodio Čeh Filip Jicha, a njemu su se sa po sedam priključili Kim Andersson i Daniel Narcisse. S druge strane Flensburgu nije pomoglo ni devet pogodaka sjajnog Danca Andersa Eggerta.

Dodajmo kako je Barcelonin švedski golman Johan Sjöstrand izgledno novo pojačanje njemačkoga rukometnog prvaka.

Upravo bi 25-godišnji Šveđanin, prema pisanju Kieler Nachrichtena, trebao preuzeti poziciju prvog vratara ponajbolje europske momčadi nakon što legendarni Francuz Thierry Omeyer idućeg ljeta preseli u Montpellier.


DHB Pokal, finale:

Kiel - Flensburg 33-31

Vezane vijesti

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Endesa: Prvak će biti odlučen u petoj utakmici

Košarkaši Barcelone izborili su odlučujuću petu utakmicu finala doigravanja španjolskog prvenstva. U srijedu su u četvrtom dvoboju u Madridu svladali… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika