07.05.2012. / 15:34

Autor: Totalsport

Le Championnat: PSG-u golijada kod Valenciennesa

Lyon je razočaravajuću sezonu koju je "spasio" osvajanjem kupa potvrdio domaćim remijem s Brestom koji se bori za opstanak

Foto: Ilustracija (Reuters)Foto: Ilustracija (Reuters)U "ludoj" utakmici kod Valenciennesa nogometaši Paris Saint Germaina uspjeli su okrenuti vodstvo domaćina od 2-0 i osvojiti tri boda koja su ih vratila na čelo ljestvice, doduše s utakmicom više od Montpelliera.

Po prvi puta ove sezone u Le Championnatu gledatelji su na jednoj utakmici u prvih 15 minuta vidjeli tri pogotka. Na početku zbunjenu i pomalo kaotičnu obranu gostiju dvama pogocima iskažnjavali su igrači Valenciennesa, koji su preko Aboubakara i Gomisa poveli 2-0. No, već u 15. minuti Nene je nagovijestio povratak gostiju koji se zbio do poluvremena. Prvo je na dodavanje Nenea Maxwell poravnao u 40., da bi potpuni preokret izrežirao Matuidi u zadnjoj minuti prvog dijela.

U nastavku je na novu asistenciju Nenea u 58. Menez zabio za 4-2 gostiju i činilo se da će nogometaši Carla Ancelottija mirno susret privesti kraju. No, za uzbudljivu završnicu pobrinuo se Cohade zgoditkom u 80. minuti pa su gostujući navijači strahovali do zadnjeg sučevog zvižduka. Ipak, ostalo je 3-4, a s ova tri boda Parižani su se ponovo probili na prvo mjesto s istim brojem bodova kao i drugoplasirani Montpellier, s kojim imaju i identičnu razliku pogodaka plus 30, ali su igrači iz glavnog grada postigli više pogodaka. Svoju utakmicu 36. kola sutra će Montpellier odigrati na svom terenu protiv aktualnog prvaka Lillea.

Zanimljivo je napomenuti da je Valenciennes u dosadašnjih 17 domaćih utakmica primio samo 11 pogodaka, a protiv PSG u jednom susretu četiri. Također, sastav s Parka Prinčeva jedini je ove sezone deficit od 0-2 pretvorio u konačnu pobjedu na jednom dvoboju Le Championnata.

Lyon je razočaravajuću sezonu koju je "spasio" osvajanjem kupa potvrdio domaćim remijem s Brestom koji se bori za opstanak. Bilo je na Gerlandu 1-1 iako su domaći imali posjed lopte značajno na svojoj strani (64-36), a uputili su i znatno više udaraca na vrata protivnika (16-5).

U preostalom nedjeljnom ogledu Evian je bod iz Montpelliera u prošlom kolu okrunio pobjedom nad Ajaccioom 2-1 kojom je i matematički osigurao ostanak u društvu najboljih i naredne sezone. Gostima ostaju brige u zadnja dva kola jer imaju tek tri boda više od Caena koji je na "drugoligaškoj" poziciji.

Le Championnat, 36. kolo:

Valenciennes - PSG 3-4 (Aboubakar 8, Gomis 11, Cohade 80 / Nene 15, Maxwell 40, Matuidi 45, Menez 58)

Evian - Ajaccio 2-1 (Barbosa 15, Wass 54 / Andre 14)

Lyon - Brest 1-1 (Gourcuff 37 / Lorenzi 75)

Redoslijed: 1. PSG 73, 2. Montpellier 73 (-1), 3. Lille 68 (-1), 4. Lyon 60 (-1), 5. Rennes 57 (-1)...

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika