08.05.2012. / 07:00

Autor: Bojana Križić

Helena Minić: Jako volim šešire, možda sam zato u vezi s Klobučarom

Pulska glumica pokazala je svoju sposobnost transformacije pozirajući u stylingu nadahnutom likom Lisbeth Salander iz hit-filma "Muškarci koji mrze žene": za Extru priča zašto je darkerski chic njen najčešći modni odabir te otkriva kako joj dečko, glumac Hrvoje Klobučar, često poklanja zanimljive modne detalje

"Imam toliko šešira i naočala da ne znam kud bih s njima pa ih trpam po nekim kutijama i iskopavam nakon nekog vremena kad ih se sjetim", otkriva u intervjuu glumica Helena Minić"Imam toliko šešira i naočala da ne znam kud bih s njima pa ih trpam po nekim kutijama i iskopavam nakon nekog vremena kad ih se sjetim", otkriva u intervjuu glumica Helena Minić"Pronalazim se u tom njihovu glam/rock crnom izdanju, njihovi su mi komadi odjeće upravo oni u kojima se fantastično osjećam. Izvrsna kolekcija", rekla je glumica Helena Minić na nedavnom otvorenju zajedničkoga showrooma dizajnerskog dvojca Ogi Antunac i Zorana Mrvoša. Upravo zbog njenih afiniteta prema tom "mračnom" stilu odijevanja, Extra je odabrala Helenu za modno snimanje inspirirano likom Lisbeth Salander i filmom "Muškarci koji mrze žene". U ulozi Lisbeth 33-godišnja se glumica koja je nedavno zaigrala u predstavi "Pir malograđana" u Šibeniku izvrsno snašla, a tim smo povodom s njom porazgovarali o modi, vezi s kolegom Hrvojem Klobučarom i projektima na kojima će raditi ovoga ljeta.

EXTRA: Ljubiteljica ste kožnih detalja i crne odjeće. Jesu li vam se svidjele kombinacije koje je naš modni urednik za vas izabrao?

- Svi su mi se komadi jako svidjeli, jako sam se dobro osjećala u njima. Budući da sam glumica, zapravo ne znam pozirati bez zadatka. Jednostavno nisam navikla, pa moram naći zadatak da bih se dobro osjećala i da bih znala stati pred objektiv. S druge strane, oduševila me ideja da snimanje bude u stilu filma "Muškarci koji mrze žene", jer obožavam transformaciju i ona me jako zabavlja. Mogu reći da sam se pripremila za ovu "ulogu", jer sam čitala knjige i pogledala filmove iz franšize. Ostala mi je samo Fincherova verzija filma za koju još nisam uhvatila vremena, ali ću zasigurno ubrzo to obaviti. Jako volim kriminalističke romane i filmove, trilere i slično, pa sam uživala i čitajući i gledajući. A toliko sam se uživjela u ulogu da sam se poželjela i ošišati za ovo snimanje. Ali ipak bi to bilo malo previše.

EXTRA: Postoji li u vašem ormaru neki komad odjeće koji vam je posebno drag?

- Nemam komada koje posebno volim, nosim sve iz ormara u manje-više jednakom omjeru, ali postoji jedan detalj na koji sam jako slaba - šeširi. Nosim ih stalno, neovisno o tome pada li kiša ili je sunce, je li ljeto ili zima... Onda me zezaju da sam zato s Klobučarom! I naočale jako volim, ne znam ni sama zašto. Kupujem i one jeftine na benzinskim pumpama, a za neke sam dala i par tisuća kuna. Bitno je samo da mi se sviđaju. Onda se dogodi da imam toliko šešira i naočala da ne znam kud bih s njima pa ih trpam po nekim kutijama i iskopavam nakon nekog vremena kad ih se sjetim. Smiješno je to što i Hrvoje jako voli kape i šešire, pa i njemu kradem jer volim nositi i muške modele koji se bolje daju iskombinirati.

EXTRA: Kakav nakit najviše volite?

- Imala sam faze kad sam okolo hodala nakićena kao božićna jelka, ali i faze kad mi je i najobičniji prsten smetao na ruci. I to ovisi o razdoblju i onome što me tog trenutka fura. Nekako se ispostavi da to nikad nisu neke skupe stvari nego one đinđe, jeftine, ali unikatne i kreativne. Jednom mi je Hrvoje u Kolumbiji kupio prekrasan zeleni smaragd s certifikatom. Naravno, bio mi je prekrasan, bila sam jako zahvalna što mi ga je kupio, ali zaboravila sam na njega već dvije sekunde kasnije kada je izvadio drugi poklon - narukvice napravljene od zrna kave u različitim bojama. Na to sam otkačila. Nije mogao vjerovati. Rekao je: "Bože mili, ženi kupim smaragd, a ona se oduševi zrncem kave!" Uglavnom, điđe-biđe, kako zovem tu bižuteriju i otkačen nakit, jako me zabavljaju. Znam da sad na internetu ima jako puno mladih cura koje rade nevjerojatno kreativan nakit, ali još nisam otkrila čari te vrste shoppinga. A nemam ni neku veliku potrebu kada mi većinom Hrvoje kupuje nakit.

EXTRA: Što vam je dečko kupio u posljednje vrijeme?

- Kupio mi je prsten u kojemu imam spremljenu pilulu za smirenje da je popijem po potrebi. Htio je biti malo šaljiv. Ima odlično oko za takve sitne detalje i jako dobro poznaje moj ukus. Prošle mi je godine za Božić kupio torbicu napravljenu od gramofonskih ploča, sad nedavno još jedan prsten od načinjen od gornjega dijela žlice za kavu... Uživa u poklanjanju i odabiru poklona, a moram priznati da mu jako dobro ide. Voli i on dobiti neku dobru kožnu narukvicu, decentne kožne ogrlice i slično, samo da ne bude onaj tipičan nakit jer mu je to malo bez veze. Ali sav nakit u stilu Johnnyja Deppa dolazi u obzir.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Extre!

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika