Objavljeno u Nacionalu br. 860, 2012-05-08

Autor: Sandra Bartolović

Nacionalova Osoba tjedna

Kamen, žica, Škara

Lik je na čelo Škabrnje došao kao nezavisni kandidat iza kojeg su udruženo stajali HSP, HSS, HSLS i, pazi sad, HNS, čija šefica diplomacije danas nešto petlja o ugledu Hrvatske, a protiv zlosretnika kojeg je i njena stranka ustoličila

Luka ŠkaraLuka ŠkaraKUKA I MOTIKA PODIGLA se na načelnika općine Škabrnja Luku Škaru koji ima nezgodnu navadu da probleme rješava ograđivanjem ljudi žicom, pravdajući to zemljišnovlasničkim nejasnoćama. Svoj cilj je, uz nepodijeljenu potporu sumještana, postigao, romska obitelj je prestravljena pobjegla, a on prošao lišo, tek s prekršajnom prijavom zbog remećenja javnog reda i mira. Kao da je, božemiprosti, malo glasnije puštao Thompsona. A država ga je mogla zveknuti po glavi kakvom kaznenom prijavom, samo da je htjela – hoćeš širenje etničke i rasne nesnošljivosti, hoćeš diskriminaciju, hoćeš protupravno oduzimanje slobode, hoćeš prijetnje, hoćeš prisilu... E, ali država, licemjerna kakva već jest, ne bi se tu nešto posebno "štela mešat", svakako ne dalje od deklarativne osude. Neupućen netko pomislio bi da je nesretni Škara neki zadrti, kamenjarski hadezeovac. Ćorak.

Lik je na čelo Škabrnje došao kao nezavisni kandidat iza kojeg su udruženo stajali HSP, HSS, HSLS i, pazi sad, HNS, čija šefica diplomacije danas nešto petlja o ugledu Hrvatske, a protiv zlosretnika kojeg je i njena stranka ustoličila. Ima još licemjerja – jedva je mjesec i pol dana da je i ministar policije u Međimurju bubnuo nešto rasističko o Romima koji ugrožavaju tamošnju sigurnost jer počine više od polovice krađa. Kuka i motika tada nisu radile, jer nije to neki omraženi HDZ-ov ministar, nego uljuđeni SDP-ovac, a i, standardno, "mediji su sve krivo prenijeli". Istrage i osude tada nitko s važnih adresa nije tražio, jer ipak u svakom od njih čuči mali škara, s kolutom žice u podrumu. Neka se nađe, za svaki slučaj.

Komentari

registracija
17/6/10

jjkeizerin, 08.05.12. 10:46

Jugoslavija, koja je bila svijetski poznata i zbog politike koju je internacionalno zastupala i svijetski vrlo ugledna zemlja. Medutim raspala se jer nije bila u stanju rijesiti kosovsko-albansko pitanje, koje je cijelo vrijeme bilo neizljeciva rak rana, kako se kasnije sasvim jasno pokazalo. Da li danasnja Hrvatska, ovakava kakva je moze rijesiti problematiku Roma, ukoliko i kada se takvo nesto pojavi? Nije nimalo lako, zar ne?


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 08.05.12. 11:10

nek posalju Rome u EU recimo u Francusku tamo ih jedva cekaju...heehehehhe


registracija
10/2/12

Hazu, 08.05.12. 15:53

Neka romi lijepo odu u srbiju,tamo im najviše sliči biti!!!!!!!!!!!!
A hvala Bogu da su Nacionalovi novinai i o Škabrnji počeli pisati barem i u negativnom kntekstu,kad nesmiju o zločinima njihove braće srba tj hrvatskih pravoslavaca zakrvavljenih do lakata nevinom Hrvatskom krvlju u Škabrnji i dalje


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika