09.05.2012. / 08:55

Autor: Hina

Britanija traži institucionalno ujedinjenje

Jedna eurozona, jedna Vlada

"Euro je prijelazni projekt koji može krenuti u nekoliko različitičh smjerova...sve te zemlje moraju same izabrati", rekao je britanski premijer

Da bi eurozona bila uspješna treba imati jednu vladu, ocijenio je britanski premijer David Cameron u razgovoru za Daily Mail od srijede.

"Nigdje u svijetu nemate slučaj da jedna valuta ima više vlada. Da bi surozona imala smisla mislim da bi zemlje (eurozone) trebale imati puno usklađeniju ekonomsku politiku i politiku zaduživanja", naglasio je on.

Cameron zagovara poseban položaj Velike Britanije izvan eurozone. "Uvijek sam vjerovao da će različite zemlje...trebati različite gospodarske politike, usklađene s njihovim vlastitim potrebama", izjavio je za Daily Mail.

"Euro je prijelazni projekt koji može krenuti u nekoliko različitičh smjerova...sve te zemlje moraju same izabrati", rekao je britanski premijer.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika