09.05.2012. / 14:01

Autor: Nacional.hr

Izvrsni rezultati

Linićeve mjere popunile proračun iznad očekivanja

Impresivan je podatak da je na taj način manjak u prva četiri mjeseca u državnom proračunu smanjen za 35,7 posto

Slavko LinićSlavko LinićHrvatska je prema statističkim pokazateljima ponovno ušla u recesiju, no to se prema punjenju državnog proračuna ne bi moglo zaključiti.

Prema podacima do koji su došli s tportala, u prva četiri mjeseca državni proračun punio se za 5,6 posto bolje nego prošle godine. Točnije u državnu blagajnu slilo se 35,5 milijardi kuna, dok je istovremeno iz nje otišlo 39,5 milijardi kuna.

Impresivan je podatak da je na taj način manjak u prva četiri mjeseca u državnom proračunu smanjen za 35,7 posto.

Ministar financija Slavko Linić ima dodatni razlog za zadovoljstvo kada se u obzir uzme da je najveći doprinos punjenju proračuna upravo porezni prihodi koji su porasli za 7,1 posto. Od toga je najveći rast zabilježen od poreza na dobit te većeg PDV-a.

S druge strane, najveće su uštede učinjene smanjenjem subvencija.

U Ministarstvu su zadovoljni prvim rezultatima i već najavljuju rebalans proračuna za jesen. U planu im je uštede iskoristiti za smanjenje deficita kako bi se poboljšao kreditni rejting zemlje i omogućili povoljniji krediti za gospodarstvo.

Vezane vijesti

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Ministar financija Slavko Linić i ministar pravosuđa Orsat Miljenić predstavili su danas u Banskim Dvorima prijedlog Zakona o financijskom poslovanju… Više

Komentari

registracija
14/7/11

Trinity, 09.05.12. 15:14

Odlično, pa makar i uz otkrivanje tople vode! Jer još od nastanka rimske države, pa tako sve do danas se zna da se državna blagajna najviše i najprije puni porezima. U uređenim društvima i državama ubiranje i plaćanje poreza je normalna stvar, a izigravanje poreznih propisa oštro i nemilosrdno se kažnjava, pa se tamo porezni obveznici boje svoje porezne službe više nego vraga. Prema ovim podacima, ima nade i za Hrvate.


registracija
6/4/12

elem, 09.05.12. 20:28

Pa naravno čim se pokažu nekakvi rezultati a bilo je i za očekivati s obzirom da su na red konačno došli neplatiše koji se kunu u domoljublje a porez državi ne bi plaćali, odmah paljba. Sviđao se nama Linić ili ne ali porez naplaćuje. A vi se grizite kojima je žao što je nešto i uspio naplatiti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika