09.05.2012. / 16:22

Autor: Hina

Unutarstranačko valjanje u blatu

Izdajice i Tuđman(isti)

Ponovio je da je Karamarko rušio Franju Tuđmana dok je sudbina Hrvatske bila neizvjesna i dok je trećina Hrvatske bila okupirana, ocijenivši kako to "graniči s izdajom i činom izdaje"

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL Photo: Goran Stanzl/PIXSELL Kandidat za predsjednika HDZ-a Darko Milinović na današnjoj je konferenciji za novinare rekao da je Općinskom državnom odvjetništvu podnio kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe zbog prepravljanja brojki na dokumentu, po kojemu je navodno primao naknadu iz stranačke blagajne u mjesečnom iznosu od 10 tisuća kuna, a nakon što je jučer dobio grafološko testiranje koje je pokazalo da su podaci prepravljani.

"Danas sam podnio kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe Općinskom državnom odvjetništvu nakon što sam jučer dobio grafološko testiranje dokumenta za koji sam tvrdio da je pamflet i da je prepravljen", kazao je Milinović.

Milinović je, kao reakciju na svjedočenje bivše HDZ-ove blagajnice Branke Pavošević u priopćenju 24. travnja kazao kako je još prije informirao javnost da je u četiri navrata bio pozvan u legalnu stranačku blagajnu da preuzme donaciju za obnovu u ratu razrušene crkve u Bilaju te da o tome postoji dokumentacija koja to potvrđuje.

Tko mi pakuje?

Po istražnim iskazima bivše HDZ-ove blagajnice, pročitanima na zagrebačkom Županijskom sudu 29. travnja, novcem iz stranačkih crnih fondova koristio se niz stranačkih dužnosnika, a najveću mjesečnu naknadu od 10 tisuća kuna navodno je, prema nalogu bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, dobivao bivši ministar zdravstva Darko Milinović.

Na upit novinara da ponovi iznose na dokumentu, Milinović je kazao da je utvrđeno da je dokument koji se mogao vidjeti u jednom tiskanom mediju u cijelosti prepravljan na 15 mjesta.

Upitan zna li tko je mogao krivotvoriti brojke i zbog čega, odgovorio je da ne zna te da je upravo zbog toga i podnio kaznenu prijavu.

Gromoglasna tišINA

Milinović je, govoreći o protukandidatu na unutarstranačkim izborima Tomislavu Karamarku, istaknuo kako je najveći krimen Karamarkova 'gromoglasna tišina' na pitanja članstva o možebitnoj umiješanosti firmi koje su s njim interesno povezane u aferama Ina, Podravka i HAC.

Ta 'gromoglasna tišina' ostavlja prostor široki prostor spekulacijama o umiješanosti, dodao je Milinović.

Također je zatražio da se razriješi pitanje o tome je li INA isplatila 18 milijuna kuna bez potpisanog ugovora jednoj tvrtki koja je interesno povezana s Karamarkom, ustvrdivši kako su svi stožeri danas dobili tu informaciju.

Začetak novog Milinovićevog čeda

"Ako nismo prepoznali greške u proteklih osam godina, danas želim govoriti u začetku, da spriječimo eventualnu mogućnost da nam novi predsjednik HDZ-a za godinu dana bude procesuiran, tada bi HDZ nestao s političke scene", kazao je te pozvao one koji odlučuju o budućnosti HDZ-a 20. svibnja da razmisle o tome kao i o 'gromoglasnoj tišini' Tomislava Karamarka

Rušio je Oca, on je izdajica

Ponovio je da je Karamarko rušio Franju Tuđmana dok je sudbina Hrvatske bila neizvjesna i dok je trećina Hrvatske bila okupirana, ocijenivši kako to "graniči s izdajom i činom izdaje".

Kazao je i da je Karamarko suodgovoran za kriminalizaciju HDZ-a jer kao prvi obavještajac nije spriječio proces detuđmanizacije.

Dno

"Za neke vrh demokratskih procesa u HDZ-u je djelovanje paraobavještajne zajednice, ja mislim da je to dno demokratskih promjena u HDZ-u, istaknuo je Milinović, dodavši kako će svoju kampanju voditi govoreći istinu, promovirati svoj program i boriti se da bude prepoznat kao onaj "koji je spreman preuzeti odgovornost za budućnost HDZ-a."

Upitan kako će u slučaju pobjede nastaviti s Karamarkom u istoj stranci, odgovorio je kako je dosta očuvanja zajedništva u HDZ-u na umjetan način te da se jedino istinom može očuvati to zajedništvo.

Vezane vijesti

"Prijatelji, vrijeme je da počnete nešto raditi"

"Prijatelji, vrijeme je da počnete nešto raditi"

Vodstvo HDZ-a danas je prozvalo aktualnu vladu zbog, kako su rekli, nekompetentnosti i nerada, a optužili su ih i za antipoduzetničku klimu koja… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 09.05.12. 15:57

Dado,bilo koji od vas govnadije je već trebao biti procesuiran.
O Karamarku znamo dosta,o tebi,kućerku i džeparcu prilično,o Jacinim potpisima također. Mislim,da bi kolektivno samoubojstvo bilo ljekovito.
Za vlast nad čime se vi borite?Vas treba zakonom zabraniti,ukinuti,a onda suditi zbog veleizdaje.Ovo što ste napravili našim praunucima je za prijeki sud.


registracija
19/4/11

aircanada, 09.05.12. 16:35

kara marko je opasan


registracija
23/2/12

cookiese, 09.05.12. 16:42

nema razlike između karamarka i milinovića i jedan i drugi su držali ljeste sanaderu dok je on krao.sada najedanput svima njima je proradio moral a gdje su bili kada je čitavo predsjedništvo hdz-a skupa sa njima te novce stavljalo u svoj džep? onda se nije niti jedan javio jer sve dok je bilo crnih fondova onda je sve bilo ok.hdz se treba modernizirati i uzeti nove ljude a ne ove kriminalce koju su nas niz godina pljačkali.


registracija
27/3/12

Opar, 09.05.12. 16:43

Milinović je pripadnik sanaderovog tima,i samim time nije poželjno riješenje za predsjednika stranke.Imao je prilike pokzati što zna,pa nije.Njegovom pobjedom unazadio bi stranku na njenom putu.Što se tiče karamarka upravo je on odgovoran,predajom audio verzije brijunskih transkripata što je herojska akcija oslobođenja Oluja od strane Haaga proglašena udruženim zločinačkim pothvatom


registracija
16/6/10

nosonja, 09.05.12. 16:51

ADZ pod hitno zakonom zabraniti !!!


registracija
10/2/12

Hazu, 09.05.12. 17:34

nosonja,pa skoro da se slažem sa tvojom tvrdnjom iako nismo baš ja i ti na ti ,tj ja i vi na ti


registracija
26/11/09

CH2710, 10.05.12. 09:46

Bilo bi im najbolje da si izaberu... Sanadera... onda bi pljačkaška banda opet bila kompletna.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika