09.05.2012. / 16:20

Autor: Totalsport

ATP Madrid: Čilić bolji od Isnera za osminu finala

U oba tie-breaka Čilić je pokazao više sigurnosti i mirnoće nakon što je prethodno u završnicama setova spašavao break-lopte

Marin Čilić (Reuters)Marin Čilić (Reuters)U 2. kolu ATP turnira iz Masters serije 1000 na plavoj zemlji Madrida najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić je savladao Amerikanca Johna Isnera 7-6(4), 7-6(3).

Bio je to meč u kojem niti jedan tenisač nije gubio svoj početni udarac. Čilić je u cijelom meču imao dvije break-lopte, a Isner tri.

U oba tie-breaka Čilić je pokazao više sigurnosti i mirnoće nakon što je prethodno u završnicama setova spašavao break-lopte. U prvom setu Međugorac je s break-loptom bio suočen u 11. gemu, dok je u drugom također teške trenutke proživljavao u 10. gemu.

Na kraju ih je uspio prevladati i doći do druge pobjede u isto toliko međusobnih mečeva protiv desetog tenisača svijeta i osmog nositelja turnira.

Ukupno je Čilić zabio sedam asova, duplo manje od Isnera, uz postotak prvih servisa od 48%, a osvojio je ukupno u meču svega tri poena više (63-60).

Njegov sljedeći protivnik u osmini finala bit će pobjednik dvoboja između Rusa Mihaila Južnija i Argentinca Juana Martina del Potra.

ATP Madrid, 2. kolo:

Čilić - Isner (8) 7-6(4), 7-6(3)

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika