09.05.2012. / 17:49

Autor: Hina

'Morat ćemo raditi više, inteligentnije i ići u mirovinu kasnije'

Silvano Hrelja ponovno je na današnjoj 10. redovnoj i izbornoj skupštini Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) izabran za predsjednika te stranke.

Ivan Jakovčić, Radimir Čačić, Silvano Hrelja i Zoran Milanović (Foto: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL)Ivan Jakovčić, Radimir Čačić, Silvano Hrelja i Zoran Milanović (Foto: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL)Silvano Hrelja ponovno je na današnjoj 10. redovnoj i izbornoj skupštini Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) izabran za predsjednika te stranke.

Hrelja, koji je bio i jedini kandidat za predsjednika, dobio je 475 glasova delegata (od 503 koji su glasovali).

U zagrebačkom hotelu "Antunović" delegati HSU-a izabrali su i dva potpredsjednika stranke, tri člana Predsjedništva te pet članova Nadzornog odbora.

Za potpredsjednike HSU-a su između šest kandidata izabrani Marija Ilić i Mijo Prgomet, a za članove Predsjedništva su među devet kandidata izabrani su Ivica Kozina, Stjepan Orgulan i Kažimir Varda.

Zahvalivši na iskazanom povjerenju, Hrelja je rekao kako imaju solidan 'brod', a za 'broditi' nemirnim političkim morem trebat će puno vještine i mudrosti.

Podnoseći izvješće o radu između dviju skupština, Hrelja je ranije danas naglasio da hrvatska politička scena treba jaku parlamentarnu umirovljeničku stranku, a to je HSU. Istaknuo je i da je HSU utrostručio broj saborskih mandata "što znači da smo danas triput snažniji i triput utjecajniji". To znači i, ustvrdio je, da su donosili ispravne zaključke te povlačili pametne političke poteze.

"Stranka je konsolidirana i ojačana, imamo gotovo ekskluzivno pravo na obranu umirovljeničkih interesa, nema više osipanja ni pete kolone, odgovorno sudjelujemo u vlasti na kojoj leži najveći teret odgovornosti od rata", rekao je Hrelja.

Delegate izborne skupštine pozdravili su predsjednik vlade i SDP-a Zoran Milanović, prvi potpredsjednik vlade i predsjednik HNS-a Radimir Čačić, predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, predsjednik slovenske umirovljeničke stranke DeSUS Pavel Berglez te predstavnici umirovljeničkih udruga i sindikata.

U svom je govoru premijer naglasio kako će ova godina biti teška.

"Morat ćemo raditi više i teže da bismo zadržali ovaj način života. A da bi smo ga poboljšali, morat ćemo raditi dugačije, inteligentnije, ali i ići u mirovinu kasnije", poručio je premijer dodavši kako su mirovine male jer je prevelik omjer umirovljenika i zaposlenika.

Istaknuo je kako su ove godine po prvi put u 30 mjeseci uskladili mirovine s rastom troškova života i to zahvaljujući dobrom punjenju proračuna.

Ministar gospodarstva Radimir Čačić nadovezao se na premijerov govor rekavši kako je Vlada postavila temelje za rast, ali da treba uložiti još mnogo truda da do većeg priljeva investicija i dođe.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
24/3/10

bagsy, 09.05.12. 18:47

Lijepo rečeno,
netko će morati raditi još više a netko će koristiti inteligenciju još više,nekako se prepoznajem u prvoj skupini dok bi zokija i vladajuću ekipu lakoćom svrstao u drugu.
Imam osjećaj da je i on počeo podyeb...ti,dubokoumne rečenice bez pravog značenja,nacija u očaju već nekoliko godina i ekipa koja se veseli svom punom četverogodišnjem mandatu,ne znam kako to sve može skupa,ali živi bili...
Da je u životu odradio nešto pošteno bar tjedan dana,shvatio bi značenje rada a pogotovo teškog rada.


registracija
14/8/09

NeMresBilivit, 09.05.12. 18:56

u mirovinu ići kasnije? pa da, naravno, a radna mjesta za mlade? - uh, kako se toga nisam sjetio - reče zoki i počeše se iza uha.


registracija
7/3/11

medjimurec, 10.05.12. 08:11

Kakova slika , strava - Kajin , Cacic , Hrelja , Milanovic tome bi se moglo rec 4 jahaca apokalipse - nista dobrog za narod nisu i nece uciniti ! Nije bitno sto je izjavio to su ionako samo floskule ili narodski " trla baba lan" a nasi penzici skupljaju boce u kontejnerima , sta ti je drzava !


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika