09.05.2012. / 19:34

Autor: Nacional.hr

Linić: Vlada je bila u pravu

Što se tiče daljnjih planova, Linić želi zaustaviti prerano umirovljenje zaposlenih, ali i potaknuti otvaranje novih radnih mjesta i investicije

Slavko LinićSlavko LinićPodaci o punjenju državnog proračuna koji pokazuju pozitivne rezultate u odnosu na prošlu godinu izvukli su osmijeh na lice ministra financija Slavka Linića.

Gostujući na RTL-u, Linić je kao glavni razlog za bolje stanje u proračunu naveo pooštravanje financijske discipline i bolju naplatu poreza, ali i konzervativni proračun.

"On pokazuje kako je ova Vlada bila u pravu", rekao je Linić dodavši kako u izradi proračuna Vlada nije računala s prihodima od gospodarskog rasta pa do kraja godine očekuju još bolje rezultate.

Što se tiče daljnjih planova, Linić želi zaustaviti prerano umirovljenje zaposlenih, ali i potaknuti otvaranje novih radnih mjesta i investicije.

Iako je Vlada najavila restrikcije u zapošljavanju u državnoj i javnoj službi, u prvom je kvartalu potrošeno 136 milijuna više za zaposlene u državnim službama. Linić ističe kako im je trebalo dva mjeseca da se 'obračunaju' s prekovremenima i ugovorima o radu, pa se pravi efekti mogu očekivati tek od travnja.

Inzistirat će na tome da ministarstva poštuju svoje proračune i izdatke za zaposlene.

Vezane vijesti

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Tvrtke duguju 43 milijarde kuna

Ministar financija Slavko Linić i ministar pravosuđa Orsat Miljenić predstavili su danas u Banskim Dvorima prijedlog Zakona o financijskom poslovanju… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 09.05.12. 20:23

Svakom kamataru se pojavi osmjeh na licu kada iscijedi zadnju kunu od dužnika. To mu je i razlog da dalje nastavi istim tempom. :-))
scribd.com/doc/89402033/Financijski-Sustav-i-Novac


registracija
7/3/11

medjimurec, 10.05.12. 08:04

Kako sere smece , pa digo si PDV za 2% , sve cijene su rasle u medjuvremenu normalno da je u proracun uslo vise novca ! Najava da ce uci i jos vise znaci da ces narod cijedit do kraja , gade mi se takovi tipovi .


registracija
29/11/11

pkoeljo, 10.05.12. 08:27

Može se prikupiti još i više. Zašto se nebi sa vojskom i policijom pretraživale kuče i radila otimačina.
To je isto kao i uvođenje retroaktivnog oporezivanja podizanja dobiti. Neka nam Linić odgovori što sa onima koji su ga več podigli i nisi ništa platili. Zašto se kažnjavaju pošteni i štedljivi poduzetnici, koji su dobit ostavli u tvrtci za crne dane kako bi mogli preživjeti. Sramota da to nitko ne razumije i ne komentira. Dali če tim poštenima ikada oteto država vratititi. Strah me je više uopče poslovati u takvoj državi. Nesigurnost je postigla svoj vrhunac.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika