10.05.2012. / 10:29

Autor: Totalsport

ATP Madrid: Čilić uspješan i u paru

U 2. kolu Marina i Marcela očekuje susret s 8. nositeljima Austrijancem Jürgenom Melzerom i Nijemcem Philippom Petzschnerom koji su bili slobodni u prvom kolu

Marin Čilić (Reuters)Marin Čilić (Reuters)Nakon što je pobjedom nad Amerikancem Johnom Isnerom izborio 3. kolo pojedinačne konkurencije Marin Čilić je s Brazilcem Marcelom Melom uspješno započeo nastup u Madridu i u igri parova.

Čilić je s brazilskim specijalistom za parove Marcelom Melom, koji čak niti nema pojedinačnog renkinga, za 57 minuta nadigrao Amerikanca Alexa Bogomolova Juniora i Talijana Fabija Fogninija sa 6-4, 6-1. U prvom setu su Marin i njegov partner napravili dva u odnosu na jedan break suparnika, dok su u drugom zaigrali još bolje i s dva oduzeta servisa brzo završili meč.

Inače, 203 centimetara visoki 28-godišnji Melo trenutno je 33. tenisač na ATP ljestvici igrača parova, dok je u karijeri u ovoj konkurenciji osvojio devet turnira uz 11 finala.

U 2. kolu Marina i Marcela očekuje susret s 8. nositeljima Austrijancem Jürgenom Melzerom i Nijemcem Philippom Petzschnerom koji su bili slobodni u prvom kolu.

Najbolji hrvatski reket kasnije će danas (srijeda) doznati protivnika u 3. kolu singla nakon što svoj dvoboj druge runde odrade Argentinac Juan Martin del Potro i Rus Mihail Južnij.

Dodajmo da se Amerikanac Isner u izjavama nakon poraza od Čilića nije posebno žalio na podlogu. Plava zemlja u Madridu nije mu kriva za poraz od hrvatskog tenisača.

- Izgubio sam jer nisam činio ono što sam trebao u ovom meču i jer je protivnik bio bolji. I ranije mi se dok smo u Madridu igrali na klasičnoj crvenoj zemlji ovdje činilo dosta sklisko. To jest problem za visoke igrače poput mene, ali i moj suparnik je također bio dosta visok i kao što sam već rekao bio je bolji i zaslužio pobjedu. Ja nisam bio dovoljno dobar, a za to nije kriva podloga - izjavio je nakon meča Isner.

ATP Madrid, 1. kolo igre parova:

Čilić / Melo - Bogomolov Jr / Fognini 6-4, 6-1

ATP Madrid, 2. kolo:

Federer (3) - Raonic 4-6, 7-5, 7-6(4)

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika