10.05.2012. / 11:58

Autor: Hina

Optužnica protiv Čehoka vraćena USKOK-u

"Zadovoljni smo jer je najveći dio prigovora obrane prihvaćen, jer je optužnica u cijelosti vraćena USKOK-u", kazala je Čehokova braniteljica

Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL (arhiva)Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL (arhiva)Optužnica protiv bivšega varaždinskoga gradonačelnika Ivana Čehoka nije potvrđena, već je u cijelosti vraćena USKOK-u na doradu, odlučilo je danas Optužno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda.

"Vijeće nije potvrdilo optužnicu već ju je vratilo na doradu USKOK-u, od kojeg se traži da bolje razjasni neka pitanja, prije svega, zašto smatraju da se u slučaju Čehoka i ostalih optuženih radi o udruživanju zbog počinjenja kaznenoga djela", kazala je HINA-i Čehokova braniteljica Jasna Novak.

Izrazila je zadovoljstvo odlukom Optužnoga vijeća sutkinje Jasne Smiljanić koja je nakon nekoliko ročišta zatvorenih za javnost donijela odluku o vraćanju optužnice USKOK-u.

"Zadovoljni smo jer je najveći dio prigovora obrane prihvaćen, jer je optužnica u cijelosti vraćena USKOK-u", kazala je Novak.

Dodala je da se USKOK, među ostalim, mora odrediti i koje građevinsko vještačenje smatra relevantnim s obzirom da je jedan od vještaka, koje je angažirao USKOK, potvrdio teze obrane, a ne optužbe.

Čehoka se tereti da je pogodovao suoptuženom varaždinskom poduzetniku Davoru Patafti i oštetio Grad Varaždin za najmanje 49,5 milijuna kuna.

Uz njih dvojicu, optuženi su Narcisa Huljev, Tomislav Kezelja, Hrvoje Vojvoda i tri Pataftine tvrtke T7 Grupe, T7 Visa i Winair.

USKOK ih je lani krajem prosinca optužio za udruživanje radi počinjenja kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti te za pomaganje i poticanje na te zlouporabe.

Čehok je optužen da je od kraja 2007. do sredine 2011. pogodovao Patafti i njegovim tvrtkama u poslovima s gradom i gradskim poduzećima, pri čemu je Varaždin navodno oštećen za najmanje 49,5 milijuna kuna.

Patafti je u tom razdoblju, tvrdi USKOK, isplaćeno najmanje 35,8 milijuna kuna.

Zbog ove afere Čehok je u srpnju prošle godine iz Istražnog zatvora u Remetincu, u kojem je proveo više od mjesec i pol dana, podnio ostavku na gradonačelničku dužnost.

Na slobodu je izašao uz jamčevinu vrijednu 2,6 milijuna kuna.

Patafta je pak sudu dao najveću jamčevinu u povijesti hrvatskoga pravosuđa u iznosu od 12 milijuna kuna. Dva milijuna kuna dao je u gotovini, a deset u mjenicama.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
6/4/12

elem, 10.05.12. 12:05

Čehok=poštenjačina do bola


registracija
29/4/09

florenz, 10.05.12. 16:00

I to nije prva vbraćena USKOK-u. Očito da su preopterećeni poslom pa im se događaju propusti. Obzirom, koliko ima političara - nije ni čudo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika