10.05.2012. / 13:25

Autor: Totalsport

NHL: Washington izborio sedmu utakmicu

Odlučujući je okršaj na rasporedu u subotu u Madison Square Gardenu

Igrači Washington Capitalsa (Reuters)Igrači Washington Capitalsa (Reuters)Hokejaši Washingtona izborili su sedmu utakmicu polufinalne serije Istočne konferencije NHL lige protiv New York Rangersa. U srijedu su u svome Verizon Centeru slavili s 2-1 i izjednačili na 3-3 u seriji.

Uspjeli su se Capitalsi oporaviti od šokantnog poraza dva dana ranije kada su sedam sekundi prije kraja regularnog dijela pete utakmice primili pogodak, a potom i izgubili u produžetku. Na krilima 22-godišnjeg vratara Bradena Holtbyja (30 obrana) u srijedu na svome ledu nisu ispustili prednost od dva pogotka do koje su došli pogocima Aleksa Ovečkina već u drugoj minuti dvoboja, odnosno Jasona Chimere u 11. minuti druge trećine. U oba je navrata asistent bio Nicklas Bäckström. Za Rangerse je smanjio Marian Gaborik 51 sekundu prije kraja ogleda, a Capitalsima je u tim trenucima vjerojatno kroz misli prostrujala prošla utakmica.

Ovaj su put, međutim, sačuvali vodstvo i došli do sedme utakmice koja nije strana nijednoj od ovih dviju momčadi. Washington je, naime, u prvom krugu u sedmom dvoboju izbacio prvake Boston Bruinse, a Rangersima je trebao isti broj utakmica za preskakanje Ottawe.

Odlučujući je okršaj na rasporedu u subotu u Madison Square Gardenu. Rangersi će pred svojim navijačima loviti prvi konferencijski finale nakon 1997., dok Washingtona u finalu Istoka nije bilo od 1998. godine. Pobjednik će u finalu ići na New Jersey.

NHL doigravanje:

Istočna konferencija, polufinale:

Washington - New York Rangers 2-1

(Serija je izjednačena na 3-3)

Vezane vijesti

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

NHL: Kingsi na pobjedu od Stanley Cupa

Hokejaši Los Angeles Kingsa u trećoj su utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u Staples Centeru, pobijedili New Jersey Devilse… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika