10.05.2012. / 13:52

Autor: Totalsport

NBA: Heat riješio Knickse, Memphis ostao živ

Na Zapadu su Memphis Grizzliesi "podrapali" Clipperse, smanjili zaostatak na 3-2, te vratili seriju u Los Angeles na šestu utakmicu

LeBron James (Reuters)LeBron James (Reuters)LeBron James i Miami Heat dovršili su posao u 1. krugu doigravanja Istočne konferencije NBA lige protiv košarkaša New York Knicksa.

U petoj utakmici, igranoj u Miamiju, Heat je slavio 106-94, a James je pritom postigao 29 poena, imao osam skokova i sedam asistencija, dok su Chris Bosh i Dwyane Wade pridodali po 19 poena. Heat je nakon početnog vodstva Knicksa, 20-14, uhvatio ritam i više se nije osvrtao.

Razlika se do poluvremena popela do +11, dok se nije, sredinom posljednje četvrtine, popela do maksimalnih 19 u korist Heata. Floridska momčad je u konačnici pustila malo nogu s papučice gasa, te dozvolila Knicksima da upiše pristojan poraz u svojoj posljednjoj utakmici sezone.

Kod New Yorka je najefikasniji, po običaju, bio Carmelo Anthony koji je ubacio 35 poena, te upisao osam skokova. No, za takav učinak trebao je potrošiti čak 31 loptu! Jedino je J. R. Smith imao još dvoznamenkasti broj šuteva na susretu (15), dok nijedan drugi igrač "nije smio" pucati više od sedam puta. Recimo i da najbolji tricaš Knicksa, Steve Novak, nije uputio nijedan šut (!?) prema košu Heata za 12 minuta igre, što dovoljno govori o momčadskoj igri Knicksa i njihovom novom neuspjehu u doigravanju. Posljednji put je New York prošao kolo doigravanja još 2000. godine. Upravo je Miami bio posljednja žrtva Knicksa.

Miami će u polufinalu Istočne konferencije igrati protiv vrlo dobrih Indiana Pacersa koji su s glatkih 4-1 sredili Orlando Magic, i to nakon što su iznenađujuće izgubili prvi susret na svom parketu.

Polufinalna serija između Heata i Pacersa započinje u nedjelju na Floridi.

Na Zapadu su Memphis Grizzliesi "podrapali" Clipperse, smanjili zaostatak na 3-2, te vratili seriju u Los Angeles na šestu utakmicu. Vodili su Grizzliesi dvoznamenkastom razlikom koševa većinu utakmice, ali je Mo Williams mini-serijom uspio smanjiti na -6 sredinom posljednje četvrtine, no bolje od toga nije išlo.

Najefikasniji "grizli" bio je Španjolac Marc Gasol s 23 ubačaja, dok je veliku pomoć imao i u svom centarskom kolegi Zachu Randolphu (19). Kod Clippersa je Williams ubacio 20, a Paul 19 poena uz svega četiri asistencije.

Šesta utakmica igra se u petak u Los Angelesu.

NBA liga, doigravanje, 1. krug:

Istočna konferencija

Miami - New York 106-94

Miami dobio seriju 4-1

Zapadna konferencija

Memphis - LA Clippers 92-80

LA Clippers vodi u seriji 3-2

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika