10.05.2012. / 13:40

Autor: Totalsport

Copa Libertadores: Corinthians, Vasco i Boca među osam

Najteži je posao u uzvratnim utakmicama osmine finala imao Vasco koji je tek nakon izvođenja jedanaesteraca u gostima izbacio argentinski Lanus

Foto: Ilustracija (Reuters)Foto: Ilustracija (Reuters)Nogometaši Corinthiansa, Vasco da Game i Boca Juniorsa priključili su se Velez Sarsfieldu i Libertadu u četvrtfinalu ovosezonskog izdanja Cope Libertadores, južnoameričke verzije Lige prvaka.

Najteži je posao u uzvratnim utakmicama osmine finala imao Vasco koji je tek nakon izvođenja jedanaesteraca u gostima izbacio argentinski Lanus. Domaći su slavili s 2-1, identičnim rezultatom kojim su izgubili prvi dvoboj u Rio de Janeiru, ali u izvođenju penala je Silvio Romero jedini bio neprecizan i Vasco je otišao u četvrtfinale u kojem će igrati protiv Corinthiansa.

Klub iz Sao Paula je na domaćem terenu svladao ekvadorski Emelec s 3-0 i nakon 0-0 iz prvog dvoboja prošao dalje. Strijelci za aktualne brazilske prvake bili su Fabio Santos, Paulinho i Alex.

Poslije domaće pobjede u prvom dvoboju protiv Españole (2-1), Boca Juniorsi su u srijedu slavili i u uzvratu u Čileu s 3-2. Juan Insaurralde i Pablo Mouche su doveli slavni argentinski klub do vodstva 2-0 i priča je praktički bila završena. Jean Paul Pineda je smanjio za Čileance, ali Juan Roman Riquelme je vratio Bocu na dva gola prednosti prije no što je Oscar Jaime postavio konačnih 2-3. Vodeća momčad argentinske Clausure u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz brazilskog okršaja između Fluminensea i Internacionala.

Copa Libertadores, osmina finala, uzvratne utakmice:

Española - Boca Juniors 2-3 (prva utakmica 1-2)

Corinthians - Emelec 3-0 (prva utakmica 0-0)

Lanus - Vasco 2-1, 4-5 nakon penala (prva utakmica 1-2)

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika