10.05.2012. / 15:48

Autor: Nacional.hr

'Hrvate ne gledajte u oči i bez naglih pokreta'

Kako bi se što bolje pripremili i izbjegli bilo kakve nesporazume u Poznanu su organizirali Euro-akademiju na kojoj stanovnike grada uče kako se ophoditi prema gostima

Hrvatski navijači mogli bi se iznenaditi gostoprimstvom PoljakaHrvatski navijači mogli bi se iznenaditi gostoprimstvom PoljakaEuropsko prvenstvo u nogometu koje se u lipnju održava u Poljskoj i Ukrajini prilika je da se te dvije države bolje predstave ostatku Europe. Isto tako, Poljaci se moraju pripremiti za brojne navijače koji će doći u njihovu zemlju.

Kako bi se što bolje pripremili i izbjegli bilo kakve nesporazume u Poznanu su organizirali Euro-akademiju na kojoj stanovnike grada uče kako se ophoditi prema gostima.

Kako piše Novi list, zanimljiva je opaska u akademijinoj brošuri navedena kod Hrvata.

"U komunikaciji s Hrvatima stanovnici ne bi trebali spominjati bivšu Jugoslaviju, odnosno reći Hrvatima da dolaze iz bivše Jugoslavije. Također, kad s Hrvatima razgovarate najbitnije je da im gledate u oči i pritom budete mirni", stoji u brošuri.

Zanimljivo je kako su slične upute navedene i za Irce, uz napomenu da ukoliko Poljaci vole irsko pivo ili glazbu to svojim gostima posebno naglase. Talijanima treba tolerirati sporost i pozivanje konobara pucketanjem prstima. Naime, to je kod njih uobičajena praksa.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 10.05.12. 19:07

http://www.uvijekvjerni.hr/clanci/2012/05/08/uskoro-snimanje-spota-uvijek-vjerni


registracija
27/11/11

Culex, 10.05.12. 19:21

Hrvate ne gledajte u oči-Hrvate gledajte u oči...Bože što da rade dragi Poljaci ?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika