10.05.2012. / 13:22

Autor: NCL Promo

Weekend Media Festival: O utjecajima Huffington posta i digitalnoj eri novinarstva

Peti Weekend Media Festival, najveći regionalni festival komunikacija, održat će se ove godine od 20. do 23. rujna u festivalskom prostoru stare Tvornice duhana u Rovinju. Veći nego ikad, provokativniji i uzbudljiviji, petu godinu zaredom Weekend okuplja više od 3 500 domaćih i regionalnih medijskih, marketinških i PR-a profesionalaca.

Conor White-SullivanConor White-SullivanI ovaj Weekend u staroj rovinjskoj tvornici duhana donosi vrhunska predavanja, zanimljive panel rasprave, radionice i prezentacije te predstavlja mjesto za networking i upoznavanje s aktualnim svjetskim trendovima u komunikacijama. Ove godine Weekend će ugostiti Conora White-Sullivana, direktora HuffPost Labsa i pionira „civilnog" novinarstva. White-Sullivan je pokrenuo revoluciju u novinarstvu uključivši čitatelje i blogere u proces nastanka i plasiranja vijesti, a osnivač je i Localocracy.com servisa čiji sadržaj među ostalim kreiraju sami čitatelji. Strastveno je posvećen razvoju novih komunikacijskih platformi, a za svoj rad od strane administracije Baracka Obame dobio je titulu „Champion of Change", te je uvršten u Forbesovu listu „30 do 30 godina u 2011.".

Drugi zanimljiv gost na ovogodišnjem Weekendu bit će Gabriel Dance, interaktivni urednik Guardiana u New Yorku koji sam za sebe kaže da je novinarstvo jedino do čega mu je zaista stalo, a pokazat će kako funkcionira njihova interaktivna redakcija. Dance je strastveni novinar koji je prije Guardiana u uspjeh NYTimes.com ugradio pet godina kreativnog rada, voli fotografiju i pun je entuzijazma oko budućnosti digitalnog novinarstva. Vjeruje da bez publike novinarstvo nema potpuni smisao, a internet smatra mjestom gdje je ta interakcija moguća.

I ovaj Weekend Media Festival nastavlja prošle godine započetu suradnju s inozemnim partnerima poput švicarskog The Festival of Media, festivala kreativnih medija i inovacija koji svake godine u Montreuxu okuplja kreativce iz više od 50 zemalja. Weekend ima i novog partnera, crnogorski FOR FEST - Festival komunikacija industrije odmora i razonode - Travel & Leisure Communications Festival, s kojim je potpisan ugovor o suradnji što predstavlja platformu za razmjenu znanja i iskustava te daje podršku razvoju komunikacijske industrije. FOR FEST predstavlja novo mjesto za izložbu kreativnih i komunikacijskih dostignuća u regiji.

Protekle je godine Weekend Media Festival ugostio više od 3500 sudionika iz Hrvatske i zemalja regije, ali i gostiju iz Europe, Amerike i Japana među kojima je bilo oko 400 akreditiranih novinara te više od 120 predavača i panelista iz cijele regije što dokazuje kako je Weekend postao nezaobilazno mjesto okupljanja medijske i komunikacijske elite.

Uz vrhunska predavanja, panel rasprave i prezentacije Weekend je poznat i kao mjesto najboljih koncerata i partija s kojima završava ljetna sezona u Rovinju.

Vezane vijesti

Završio Weekend media festival

Završio Weekend media festival

U Rovinju je danas završio 4. Weekend Media Festival, najveće regionalno okupljanje komunikacijske industrije, koji je je ove godine ugostio tri i… Više

Komentari

registracija
10/5/12

psyop, 10.05.12. 18:45

huffington post moze biti "napredan" izvor informacijama samo retardiranim ovcama koje padaju u trans kada vide baracka obamu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika