10.05.2012. / 17:02

Autor: Nacional.hr

Nezaposlenih nešto manje nego u ožujku, ali više nego prošle godine

Utješno je pak što je potreba za sezonskim radnicima mnogo veća nego prošle godine. Tako je prema podacima iz HZZ-a u odnosu na ožujak zaposleno 175,4 posto više sezonskih radnika

Podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za travanj pokazuju kako je u tom mjesecu bilo registrirano 323 722 nezaposlene osobe. U odnosu na ožujak to je 4,8 posto manje, no u odnosu na travanj prošle godine to je 4,8 posto više.

Zanimljivo je kako u otpuštanju, ali i u zapošljavanju prednjače prerađivačka industrija, trgovina i građevinarstvo. Utješno je pak što je potreba za sezonskim radnicima mnogo veća nego prošle godine. Tako je prema podacima iz HZZ-a u odnosu na ožujak zaposleno 175,4 posto više sezonskih radnika.

Najviše je ljudi zaposleno u Splitsko-dalmatinskog županiji koja ujedno ima i najveći broj nezaposlenih u državi. Potom slijede Osječko-baranjska županija, Grad Zagreb te Istrarska i Primorsko-goranska županija.

Vezane vijesti

HZZ odlučio Dovesti svoju kuću u red

HZZ odlučio Dovesti svoju kuću u red

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) danas su potpisali Pismo namjere kojim se HZZ i službeno uključio… Više

Komentari

registracija
18/1/08

ankicascreiber, 10.05.12. 17:43

slijedece godine biti ce jos gore, i onda ce biti jos gore, vec se iste gluposti rade 60 godina.

Umjesto da imamo politku koja nam pomaze da najbolje djelujemo u danim okolnostima, mi stalno zelimo prisiliti stvarni zivot da se prilagodi onom sto politka hoce.


registracija
7/3/11

medjimurec, 10.05.12. 18:40

Veliki uspjeh vlade , cacica i linica zamislite zaposleno je 175 sezonskih radnika vise no prosle godine al broj nezaposlenih je ukupno veci 5% .Ma bravo kokosari ..


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika