10.05.2012. / 17:17

Autor: Nacional.hr

Đuro Đaković Holding isporučio 10 teretnih vagona HŽ Cargu

U četvrtak je izvršena primopredaja 10 teretnih vagona Habbins iz ugovora NG-100/2011, a preostalih 30 vagona bit će isporučeno do kraja kolovoza

U Slavonskom Brodu održana je primopredaja teretnih vagona serije Habbins od strane Đuro Đaković Holdinga predstavnicima Hrvatskih željeznica. Obje strane izrazile su zadovoljstvo ovom suradnjom i razmijenile informacije o planovima društva HŽ Cargo dok su predstavnici Đuro Đaković Holdinga predstavili vagonski program te ostale mogućnosti Grupe Đuro Đaković.

„Ponosni smo na činjenicu da se teretni vagoni u pogonima Đure Đaković Specijalna vozila proizvode već gotovo 90 godina, a voze na prugama cijele Europe. Iznimno smo zadovoljni suradnjom s Hrvatskim željeznicama i vjerujem da ćemo i u budućnosti nastaviti jačati naše poslovne veze", istaknuo je ovom prilikom Vladimir Kovačević, predsjednik Uprave Đuro Đaković Holdinga.

„Tvrtka Đuro Đaković, pored Končara i TŽV-a Gredelj, stup je hrvatske željezničke industrije koja, kao i željeznice, stoji pred novim izazovima, a to je ulazak Hrvatske u EU. Od 1990. do 2012. tvrtka Đuro Đaković kroz petnaestak ugovora za Hrvatske željeznice proizvela je oko 1300 teretnih vagona različitih serija koji su udovoljavali potrebama korisnika prijevoza. Promjenom „pravila igre" u kojima će jedini kriterij biti izvrsnost u proizvodnji i konkurentnost na prijevoznom tržištu, očekujem da će i Đuro Đaković i HŽ Cargo naći prostora za međusobnu suradnju, ali biti i referenca jedan drugom na otvorenom europskom tržištu", izjavio je Rene Valčić, predsjednik Uprave HŽ Holdinga.

U četvrtak je izvršena primopredaja 10 teretnih vagona Habbins iz ugovora NG-100/2011, a preostalih 30 vagona bit će isporučeno do kraja kolovoza.

Obilasku pogona u Slavonskom Brodu i pregledu isporučenih vagona Habbins prisustvovali su ispred Đuro Đaković Holdiga, predsjednik Uprave Vladimir Kovačević i član Uprave Tomislav Mazal. Ispred HŽ Holdinga, nazočili su predsjednik Uprave Rene Valčić i član Uprave Dražen Ratković. Ispred društva HŽ Cargo koji je naručitelj teretnih vagona Habbins nazočili su predsjednik Uprave Ivan Lešković i član Uprave Vlado Hanžek.

Vezane vijesti

Kosor u Đuri Đakoviću: Uspjeli smo smanjiti rokove plaćanja u javnim

Kosor u Đuri Đakoviću: Uspjeli smo smanjiti rokove plaćanja u javnim poduzećima

Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor danas je u Slavonskom Brodu sudjelovala na svečanosti primopredaje 37 vagona, koje je za Hrvatske… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika