11.05.2012. / 00:43

Autor: Hina

Najpopularnija radikalna ljevica

Grčka radikalna ljevičarska stranka Syriza, protivnik štednje, koja je na izborima na opće iznenađenje dobila čak 16,5 posto glasova birača i 52 mjesta u parlamentu, postala je najopopularnija grčka stranka, pokazuju u četvrtak rezultati prve ankete javnog mišljenja provedene nakon izbora.

GIlustracijaIlustracijarčka radikalna ljevičarska stranka Syriza, protivnik štednje, koja je na izborima na opće iznenađenje dobila čak 16,5 posto glasova birača i 52 mjesta u parlamentu, postala je najopopularnija grčka stranka, pokazuju u četvrtak rezultati prve ankete javnog mišljenja provedene nakon izbora.

Anketa pokazuje da 23,8 posto ispitanika podupire Syrozu, dok konzervtivna Nova demokracija (ND), koja zagovara mjere štednje MMF-ai EU-a u zamjenu za paket pomoći, uživa potporu 17,4 posto ispitanika.

Da se izbori ponove, Syriza bi dobila 27,7 posto glasova, a ND 20,3 posto glasova birača, što je također porast u odnosu na 18,9 posto koliko je osvojeno na izborima 6. svibnja.

Socijalisti iz PASOK-a ostaju treći, s 12,6 posto potpore biračkog tijela. Osim ND-a i PASOK-a, sve ostale parlamentarne stranke očitovale su se protiv nastavka štednje koju diktiraju grčki vjerovnici EU i MMF-a.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika