11.05.2012. / 08:17

Autor: Hina

Istospolni brak

'Europa se treba ugledati na Obamu'

Brak među osobama istog spola dopušten je u pet od 27 zemalja EU-a (Belgija, Španjolska, Nizozemska, Portugal i Švedska). U drugim zemljama EU-a, među kojima i u Francuskoj, dopuštene su civilne zajednice između osoba istog spola

ArhivaArhivaEuropska povjerenica za unutarnje poslove Cecilia Malmstroem pozvala je u četvrtak europske čelnike da se ugledaju na predsjednika Baracka Obamu koji je podupro istospolni brak.

"Mislim da se par koji se voli mora moći vjenčati svuda u Europi, bilo da je riječ o parovima istog ili različitog spola", rekla je Malstroem na Twitteru.

"Obama je pokazao predvodništvo u ovom pitanju", dodala je.

Malstroem, švedska liberalka, bila je među prvima koji su u srijedu s odobravanjem dočekali Obaminu odluku. Mišljenje je iznijela u svoje osobno ime, a ne u ime Europske komisije.

Brak među osobama istog spola dopušten je u pet od 27 zemalja EU-a (Belgija, Španjolska, Nizozemska, Portugal i Švedska). U drugim zemljama EU-a, među kojima i u Francuskoj, dopuštene su civilne zajednice između osoba istog spola.

Barack Obama je preuzeo na sebe politički rizik pruživši potporu istospolnim brakovima, zbog čega bi mogao izgubiti dio neopredijeljenih birača u glavnim saveznim državama SAD-a šest mjeseci prije predsjedničkih izbora u studenome.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika