11.05.2012. / 08:56

Autor: Nacional.hr

Komadina o odlasku

Žuta lokva je prelila čašu

"Zoran Milanović je dobro znao da nema teorije da u mandatu ne izgradim Žutu Lokvu. Da, to je prelilo čašu. Mog zdravlja', zaključio je Komadina.

Zlatko Komadina i Zoran Milanović. Photo: Tomislav Miletić/24sata (arhiva)Zlatko Komadina i Zoran Milanović. Photo: Tomislav Miletić/24sata (arhiva)Bivši ministar prometa Zlatko Komadina odlučio je u razgovoru za Novi list objasniti sve okolnosti svog odlaska i svoje odnose sa premijerom Zoranom Milanovićem.

Otvoreno je priznao kako je njegovo zalaganje za izgradnja cestovne dionice Žuta lokva kumovalo njegovom odlasku.

'Svi smo mi u kampanji govorili o Žutoj Lokvi, i Milanović je to znao, to je bio naš zajednički izborni program. Za našu izbornu jedinicu, jedan od ključnih projekata. Milanoviću sam jasno rekao: moja misija je nova pruga, uz prethodnu rekonstrukciju postojeće, i Žuta Lokva. Ne moram biti ministar ako se Žuta Lokva neće graditi. I evo, nisam. A paradoks je u ovome: ja nisam ministar, ali Žute Lokve će biti. Ako je moj odlazak bio žrtva da se to realizira, neka. Jednostavno, građanima Rijeke i Istre to sam obećao. Njihov novac je već previše služio drugim neisplativim projektima, od Gaženice nadalje. Zoran Milanović je dobro znao da nema teorije da u mandatu ne izgradim Žutu Lokvu. Da, to je prelilo čašu. Mog zdravlja', zaključio je Komadina.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je, kaže Komadina, drugačije od drugih.
'Specifično je, veće i zahtjevnije od nekih drugih, u njemu rade na desetke tisuća ljudi, a samo u Ministarstvu preko 600. Resor je bremenit problemima, svaki dio je prezadužen, svaki dio treba restrukturirati. Političke okolnosti tražile su brze reakcije, pogotovo u dijelu kadrovske priče. Trebalo je imenovati oko 500 novih ljudi, od toga 150 u upravama, a 300 u nadzornim odborima. Uz to, budžet je nedostatan za sve potrebe', objašnjava u razgovoru za Novi list bivši ministar s kakvim problemima se suočio preuzevši ovaj resor.

Na pitanje je li uopće bio spreman za preuzimanje takvog ministarstva, odgovorio je protupitanjem: 'Tko može imati spremnih 500 ljudi unaprijed? A pritom su plaće u upravi slabe, niže nego u javnim poduzećima, i teško je dobiti gotove kadrove'.

Ističe kako je pretjerao, jer je po cijele dane sjedio u uredu kako bi sve napravio ispravno i brzo, bez greške. No, to je u uvjetima podfinanciranog sustava u kojem vlada nered i ispadaju kosturi, za njegov, kako je rekao, 'prokleti karakter' bilo previše i pregorio je.

Ulje na vatru dolila je smjena njegovog pomoćnika Vladimira Ferdeljija. 'To me pogodilo, on je jedan od prvih koji je pristao doći u ministarstvo i izložiti se toj vjetrometini. On je sigurno sposoban čovjek, samo je u prvi čas možda nespretno izjavio što je izjavio o javnoj upravi', objašnjava Komadina te ističe kako je to na neki način bio prvi udar na njega. Dodao je kako je on čovjek koji uvijek oprosti kad netko prvi put pogriješi, ali da razumije i premijerovo reakciju.

Vezane vijesti

Komadina: Konvencija pokazala visok demokratski standard SDP-a

Komadina: Konvencija pokazala visok demokratski standard SDP-a

Potpredsjednik SDP-a Hrvatske Zlatko Komadina na današnjoj je konferenciji za novinstvo u Rijeci ocijenio da je organizacijom i provedbom subotnje… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 11.05.12. 09:22

 25.04.2012. u 11:02
Vaš korisnički račun (Lujo1) na Vecernji.hr je zaključan.

Korisnički račun je zaključan do: 01.04.2012 11:02

 10.04.2012. u 19:23
Vaš korisnički račun (Lujo1) na Vecernji.hr je zaključan.

Korisnički račun je zaključan do: 10.05.2012 19:23

Toliko o shvćanju "slobode mišljenja" ukoliko se "mišljenje" ne uklapa u "mišljenje" stirijinog admina!
Ovakve bi me se budalaštine dojmile kad bi došle od strane neke prave novine koja drži do javnog mnijenja, ali kad dolaze od ovog sme*a kaj se naziva VL nisu mi važne.
Odavno sam prestal kupovati te "novine", a mislim kak bum prestal i čitati (za prav se ni nema kaj pametno u njima pročitati osim politpropagande iz Stirije i hdz-a) ovo kaj u ovom otpadu od "novina" piše!
Fuuuuj!
Nacional je nesrazmjerno bolji, a Jutarnji nesrazmjerno ažurniji od ovih "novina"!
Hajd admine brzo briši.

To sam napisal u 9:09, a u 9:15 Večernjakov admin je već izbrisal!

Večernji list je stvarno smeće!


registracija
9/5/12

pravednik3, 11.05.12. 10:20

Komadina malo okreće pilu naopačke. Pa i malom je djetetu bilo jasno u kakav osinjak ulazi kad ulazi u Kalmetino ministarstvo - čovjek se malo isprepadao, otkrio da ima jako puno posla pa je zbrojio dva i dva i rekao - bolje saborska hladovina, za istu lovu, nego vladina streljana... Koja Žuta lokva, koji bakrači....


registracija
26/1/08

Rampa, 11.05.12. 10:21

VL nisam nikad niti kupovao, to je uvijek bio HDZ-ov stranački bilten i do danas je to i ostao!


registracija
16/6/10

nosonja, 11.05.12. 12:58

Večernji list je smrdljiva tiskovina. Lujo1 potpuno si u pravu.


registracija
6/1/12

UnDeR, 11.05.12. 14:18

Hahaha, Večernji je hdzova novina, Yutarnji boljševička a Nacional novina organiziranog kriminala, s obzirom da im je vlasnik Cane Subotić


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika