11.05.2012. / 10:05

Autor: Totalsport

LKL: Popović sa Žalgirisom nadomak naslova

Marko Popović odigrao je u pobjedničkoj momčadi nepunih 17 minuta, te je postigao 12 poena uz dva skoka i tri asistencije

Marko Popović (Reuters)Marko Popović (Reuters)Košarkaši Žalgirisa iz Kaunasa sasvim su se približili osvajanju 14. naslova prvaka Litve nakon što su u finalnoj seriji doigravanja protiv Lietuvos Rytasa, koja se igra na tri pobjede, poveli s 2-0.

Nakon što je Žalgiris dobio prvu utakmicu kao domaćin sa 71-56, slavio je i u drugom dvoboju u Siemens Areni u Vilniusu sa 86-76. Marko Popović odigrao je u pobjedničkoj momčadi nepunih 17 minuta, te je postigao 12 poena uz dva skoka i tri asistencije. Gađao je 1-3 za dva poena, 2-4 trice i 4-4 slobodna bacanja. Mario Delaš nije dobio priliku na parketu u momčadi Žalgirisa.

Pobjedničku momčad predvodio je Tomas Delininkaitis s 22 koša. Pogodio je četiri od šest trica.

U finalu igraju jedine dvije momčadi koje su se okitile naslovom prvaka Litve kroz povijest. Žalgiris je branitelj naslova, osvojio je dosada 13 titula, a Lietuvos Rytas pet.

Žalgiris će priliku za osvajanje novog naslova imati već u nedjelju, kada je na rasporedu treća utakmica u Kaunasu.

LKL doigravanje, finale:

Lietuvos Rytas - Žalgiris 76-86,

Žalgiris vodi 2-0 u seriji

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika