11.05.2012. / 12:25

Autor: Hina

Westerwelle za razvojni pakt

Njemački ministar vanjskih poslova predstavio je u petak plan od šest točaka za europski "razvojni pakt", ali je upozorio Grčku da se mora držati obećanih reforma ako želi i dalje dobivati pomoć i ostati u eurozoni.

Guido WesterwelleGuido WesterwelleNjemački ministar vanjskih poslova predstavio je u petak plan od šest točaka za europski "razvojni pakt", ali je upozorio Grčku da se mora držati obećanih reforma ako želi i dalje dobivati pomoć i ostati u eurozoni.

U govoru u Bundestagu nekoliko dana uoči posjeta novog francuskog predsjednika Francoisa Hollandea, Westerwelle je rekao da se i Njemačka želi usredotočiti na rast, ali ne ako to znači veću potrošnju.

"Na europskoj razini i mi se više želimo usredotočiti na rast", rekao je. "Europska unija ne može trošiti više nego prije, ali svoja sredstva mora iskoristiti bolje nego dosad".

Prema njegovim riječima, Njemačka želi sačuvati eurozonu, ali Grčka mora odlučiti želi li ostati u njoj.

"Budućnost Grčke u eurozoni leži u grčkim rukama. Mi joj želimo pomoći i pomoći ćemo joj, ali Grčka mora biti spremna prihvatiti tu pomoć. Skrene li Grčka s dogovorenog reformskog puta, onda dalje isplata pomoći neće biti moguće. Solidarnost nije jednosmjerna ulica", rekao je Westerwelle njemačkim parlamentarnim zastupnicima.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika