11.05.2012. / 12:36

Autor: Nacional.hr

Janšina dvoličnost razljutila Slovence

Slovenska javnost je ljuta jer je upravo Janša prilikom dolaska na vlast rekao da će "predsjednik vlade i ministri svojim zakonitim i etičkim ponašanjem biti uzor cijelom javnom sektoru"

Janez JanšaJanez JanšaAktualni slovenski premijer Janez Janša razljutio je slovensku javnost kada se saznalo da je prvomajske praznike, umjesto svjedočeći u slučaju Patria proveo na grčkom otoku.

Kako piše Mladina, činjenica da je premijer otišao na odmor i nije toliko sporna. Međutim, kada se otkrilo da je na odmor otišao privatnim zrakoplovom za koji je osobno izdvojio 20 tisuća eura, a pritom je javnosti rekao kako su mu mjesečna primanja 3000 eura od čega mu trećina otpada na kredit, postavilo se pitanje njegove dvoličnosti.

Iako su u uredu slovenske vlade istaknuli kako je Janša na odmor otišao zrakoplovom koji je sam platio, a ne na teret poreznih obveznika, javnost je ljuta jer je upravo Janša prilikom dolaska na vlast rekao da će "predsjednik vlade i ministri svojim zakonitim i etičkim ponašanjem biti uzor cijelom javnom sektoru".

Naime, tijekom prvomajskih praznika vodili su se teški pregovori između sindikata i vlade o rebalansu proračuna i mjerama štednje. Stanje je toliko ozbiljno da je aktualna slovenska koalicija čak najavljivala ukidanje 2. svibnja kao neradnog dana. I dok je premijer Janša u javnosti govorio kako je Slovenija svaki dan zaduženija nekoliko milijuna eura više nego što zaradi, on si je priuštio odmor na jugu Europe.

Vezane vijesti

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Slovenska demokratska stranka (SDS) koju vodi premijer Janez Janša trenutačno ima najveću potporu slovenskih birača, a na drugom i trećem mjestu su… Više

Komentari

registracija
6/3/12

nada55, 11.05.12. 14:09

Jansa je pickin dim sa svim slovenskim politicarima, u odnopsu na hrvatske politicare


registracija
6/3/12

nada55, 11.05.12. 14:10

naravno to sto se trosenja tice


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika