11.05.2012. / 16:40

Autor: Hina

Zatražene najviše kazne za ubojice iz Srebrenice

Državno odvjetništvo Bosne i Hercegovine zatražilo je u petak dugogodišnje zatvorske kazne za Franca Kosa, Stanka Kojića i Zorana Goronju, bivše pripadnike vojske bosanskih Srba koji su optuženi za sudjelovanje u masovnim ubojstvima Bošnjaka zarobljenih nakon pada Srebrenice u srpnju 1995. godine.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaDržavno odvjetništvo Bosne i Hercegovine zatražilo je u petak dugogodišnje zatvorske kazne za Franca Kosa, Stanka Kojića i Zorana Goronju, bivše pripadnike vojske bosanskih Srba koji su optuženi za sudjelovanje u masovnim ubojstvima Bošnjaka zarobljenih nakon pada Srebrenice u srpnju 1995. godine.

Državni odvjetnik Dubravko Čampara u završnoj je riječi na suđenju u Sarajevu za Kosa i Kojića zatražio po 45 godina zatvora, što je najviša kazna po zakonima koji vrijede u BiH, dok je za Goronju predložio 20 godina zatvora.

Franc Kos bio je jedan od zapovjednika u 10. diverzanstvom odredu Vojske Republike Srpske (VRS), a optužnica ga tereti da je zajedno s Kojićem i Goronjom sudjelovao u likvidaciji najamanje 800 bošnjačkih zarobljenika, među kojima je bilo i dječaka.

Franca Kosa po tjeralici koju je za njim raspisala BiH uhitila je hrvatska policija u travnju 2010. godine pri pokušaju prelaska granice između Hrvatske i Srbije, a u lipnju je izručen bosanskohercegovačkom pravosuđu kako bi mu se sudilo u Sarajevu.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

registracija
10/2/12

Hazu, 11.05.12. 22:36

Dajte ih meni da ih ja osudim


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika