11.05.2012. / 16:49

Autor: Totalsport

Čusovitina se nakon Londona više neće natjecati

Njemica ima želju nakon Londona vratiti se u Uzbekistan i raditi kao izbornica seniorske reprezentacije

Oksana Čusovitina (Wikipedia)Oksana Čusovitina (Wikipedia)Nastup na 30. Olimpijskim igrama u Londonu ovoga ljeta bit će i posljednji za uskoro 37-godišnju gimnastičarku Oksanu Čusovitinu, rođenu Uzbekistanku koja posljednjih šest godina nastupa za Njemačku.

- U Londonu se opraštam od aktivnog bavljenja gimnastikom - rekla je osvajačica srebra iz Pekinga (2008. godine) u disciplini preskok, uoči ekipnog finala na Europskom prvenstvu čija se završnica održava ove subote u Bruxellesu.

Dan nakon toga, Čusovitina ima lijepu priliku obogatiti svoju zbirku medalja kada će u pojedinačnom nastupu loviti svoju 18. medalju sa svjetskih, europskih i olimpijskih natjecanja.

Njemica ima želju nakon Londona vratiti se u Uzbekistan i raditi kao izbornica seniorske reprezentacije.

O kakvoj se gimnastičarskoj veličini radi dovoljno je reći da je u 21 godinu karijere osvojila 22 medalje s europskih i svjetskih prvenstava, te azijskih i olimpijskih igara. Nastupala je za čak tri države (SSSR, Uzbekistan, Njemačka), te drži rekord kao gimnastičarka s najviše osvojenih medalja na svjetskim prvenstvima (9) u jednoj disciplini (preskok).

Vezane vijesti

Nicklas Lidström se povukao iz hokeja

Nicklas Lidström se povukao iz hokeja

Velika karijera 42-godišnjeg Šveđanina Nicklasa Lidströma je došla kraju. Ovaj obrambeni hokejaš na ledu je objavio odlazak u mirovinu nakon čak 20… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika