11.05.2012. / 17:36

Autor: Hina

Škara kazneno prijavljen zbog rasne diskriminacije

Zadarska policija podnijela je danas Općinskome državnom odvjetništvu u Zadru kaznenu prijavu protiv 63-godišnjega načelnika općine Škabrnje Luke Škare zbog rasne i druge diskriminacije.

Luka ŠkaraLuka ŠkaraZadarska policija podnijela je danas Općinskome državnom odvjetništvu u Zadru kaznenu prijavu protiv 63-godišnjega načelnika općine Škabrnje Luke Škare zbog rasne i druge diskriminacije.

Nakon kriminalističke istrage, analizom događaja u Škabrnji od 1. svibnja, kada su protiv romske obitelji Đanija prosvjedovali mještani Škabrnje, utvrđena je sumnja da je 63-godišnjak svojim ponašanjem, izjavama i postupcima počinio kazneno djelo rasne diskriminacije, rekao je glasnogovornik zadarske Policijske uprave Elis Žodan.

Događaj je prijavio policiji Ante Đanija, koji je nakon spornih prosvjeda napustio s obitelji Škabrnju, gdje je na predjelu Vlačina bio kupio zemljište.

Ako sud načelnika Škaru proglasi krivim za kazneno djelo rasne diskriminacije, on bi mogao biti osuđen na zatvorsku kaznu. Osim kaznene prijave, načelnik Škara prijavljen je i prekršajno zbog remećenja javnog reda i mira.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
1/3/11

Laudate, 11.05.12. 19:18

Hrvatski su uvijek bili revni u vježbanju discipline nad vlastitim narodom i vrlo uviđavni kad su drugi u pitanju. To je dio nacionalnog mentaliteta.


registracija
10/2/12

Hazu, 11.05.12. 22:32

Tako je,ali procjena je vjerojatno MUDROG suda koji još nije ulovio četnike iz obližnjih sela,a koji mirno žive u smrdiji i australiji i engleskoj za zločine u Škabrnji,ali zato je revno odlučio da je g.Škara prekoračio svaku mjeru,ma sramote


registracija
30/9/09

davor12345, 11.05.12. 22:51

A što bi po vama dvojici trebalo napravit sa Škarom?


registracija
30/9/09

davor12345, 11.05.12. 22:52

Nagradit ga za dobro djelo prema Republici Hrvatskoj i miroljubivim građanima Škabrnje?


registracija
27/8/09

Lujo1, 11.05.12. 22:53

Jel to karamarkov kadar u toj zadarskoj policiji?
Pa jesu li ti zadarski policajci pri zdravoj pameti - prijavili čoveka koji se je suprotstavil kršenju zakona i pokušaju cigana da bez ikakvih dokumenata utemelje naselje i firmu na zemljištu koje nije za to predviđeno?!
Pa valjda je trebalo privesti cigane poradi uzurpacije urbanističkog plana i nezakonitog naseljavanja kao i nezakonitog "poslovanja"!
Ja sam 10 let ishodaval dokumentaciju kak bi mogel sagraditi kuču na mojoj djedovini, a cigan dojde gde mu se "digne" naseli se i počne graditi!
Pa nije ovo Mesec koji je još uvek ničiji - ovo je Hrvatska pravna država u kojoj jedino policija opstruira tu pravnu državu i umesto da ovog čoveka pohvale kaj je mesto njih odradil posel oni ga tuže!
U ovoj policiji stvarno ili delaju sami debili ili izdajice!
Fuuuuj policija - živjeli Škabrnjani - pozdrav iz Zagreba!


registracija
23/1/12

maremare, 11.05.12. 23:07

jesu li nam svi načelnici i gradonačelnici ovakvi primitivci


registracija
24/3/10

bagsy, 11.05.12. 23:25

@laudate
Hrvatski habitus je izdaja,hrvati su samo godinu-dvije bili složni i to na početku domovinskog rata,što nas je dijelom i sačuvalo od uništenja.
Nitko ne plače nad sudbinom jadnih penzionera koji kopaju po kontejnerima,čekaju poslijepodne da mogu kupiti stari kruh u pola cijene,skupljaju boce kako bi preživjeli uz 1200 kn mirovine,to je normalno,na te slike smo već navikli pa se ne uzrujavamo.'Skupljači' sekundarnih sirovina,kablova s dalekovoda,šahtova s cesta,tuđih bicikla,(btw,jel' netko možda prepoznao svoj bicikl na onom kamionu) i drugih sirovna voze kamiončiće po više tisuća eurića,marke mercedes,dođu na livadu bez vode kanalizacije i struje,kako netko normalan može živjeti u takvim uvjetima?Gdje je socijalna služba?
Kada romi dosegnu 10-20% populacije,bit će vam kasno za revolt,a tempom kako štancaju djecu,to će se dogoditi vrlo brzo,pa ovi koji misle da ih romi oplemenjuju naciju uskoro mogu očekivati zadovoljstvo.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 12.05.12. 07:20

izgleda da ima podosta onih kojima ne samo da im je drago što im “žena, hvala Bogu, nije ni Srpkinja ni Židovka” nego ni Romkinja. Očigledno, odlični učenici našeg nam dičnog Pogrebnika Domovine. Samo tako braćo Hrvatljine.


registracija
1/3/11

Laudate, 12.05.12. 07:37

@agaSovulj
Prvi predsjednik slobodne Hrvatske nakon 900 g boravka u državno-pravnim zajednicama sa Mađarima, Austrijancima, Srbima-Slovencima-Albancima.... je dr.Franjo Tuđman.

Vjerojatno su to mogli biti i neki drugi pojedinci; ali nisu. Vjerojatno je Hrvatska mogla steći slobodu i ranije ali nije unatoč toga što su generacijama Hrvati ginuli i sanjali slobodnu državu.

Franjo Tuđman je Pogrebnik samo za one kojima je pokopao san o Hrvatskoj kao sastavnom dijelu nečije tuđe domovine a takvih je kroz povijest bilo nekoliko, zadnji su Srbi.


registracija
1/3/11

Laudate, 12.05.12. 07:42

Za aguSovulja i slične: Hrvatske kakva god da je, u krizi, siromašna, nerazvijena, ovakva, onakva..... ona je naša država i jedina država na svijetu u kojoj je Hrvat svoj na svome.
Hrvatska je domovina svih Hrvata svijeta ma gdje živjeli jer svi su oni dali svoj doprinos u stvaranju ove države, a posebno Hrvati iz BiH koji su među prvima stali u obranu od Srba.

To nije patetika već realnost. Oni koji je vole kritiziraju je da bi bila bolja ali je pri tome ne uništavaju i ne bacaju strancima pod noge.

Oni koji žive po logici "domovina je tamo gdje mi je dobro" imati će priliku po ulasku u EU odabrati bilo koju od 27 domovina širom Europe.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 12.05.12. 09:27

ne znam, Laudate, odakle vam samo i pomisao da mene svrstate u one koji ne vole Hrvatsku. Ja je volim. I baš iz tog razloga i komentiram, jer želim da bude bolja, i da se u njoj bolje živi, kako ja tako i moja djeca.
A sad recite vi meni zašto je naša Domovina u krizi i siromašna i da li je Franjo Tuđman u tome imao ikakvu ulogu?


registracija
1/3/11

Laudate, 12.05.12. 09:49

@agaSovulj
naravno da Tuđman ima "zasluga" za ovu krizu, no to je isto kao i reći da je Sanadar jedini krivac, da je Milanović jedini krivac itd.....

Njega kao i sve političke garniture na državnim i lokalnim razinama izabrali smo mi. Da li smo prevareni ili nismo znali slušati što govore? Možda loše procjenjujemo ljude.


registracija
28/2/08

lepiaf, 12.05.12. 09:51

potpuno iste smo rase, cemu onda optuzba za rasizam?


registracija
11/10/10

agaSovulj, 12.05.12. 10:27

Laudate, po meni Tuđman ne da ima zasluga nego je glavni krivac. Pogrešno je vodio politiku za vrijeme rata (rat u Bosni, pljačka srpske imovine i njihovo javno "razapinjanje," zločini koji su u to ima počinjeni, itd, radi kojeg ga je i čekala optužnica iz Haga). Pogrešno je vodio i politiku poslije rata (200 bogatih obitelji, privatizacija, itd). Iz tih razloga on za mene ne može biti Otac Domovine. Hrvatski narod je odigrao tu ulogu. Narod koji je za njega bio "stoka sitnog zuba."


registracija
28/4/10

Zvonko, 12.05.12. 10:35

Ovo je čista podvala! Nitko nema ništa protiv Roma u Hrvatskoj na rasnoj ili nacionalnoj osnovi. Ono što ljudi imaju protiv, je protiv načina života, nehigijene, nepoštivanje zakona, promiskuiteta, kleptomanije te gotovo nikakve integracije romske populacije u društvo (jezik, školovanje). Mislim da bi se svatko pobunio, i na etničke Hrvate koji bi živjeli na način na koji Romi žive i rade. Ovdje se podvaljuje etnički ili rasni ključ, a on je sasvim druge prirode. S fašizmom imaju puno više veze političari i mediji, koji fašističkim etiketiranjem od muhe prave medvjeda. Mislim da je hrvatsko biće dokazalo svoju tolerantnost prema populaciji agresorske Srbije, a da su medijska napuhavanja samo sotonizacija pitomog naroda Hrvatske! Ničim ne odstupamo od amolijadrugih demokratskih naroda!
Nama treba samo više samopoštovanja!


registracija
1/3/11

Laudate, 12.05.12. 11:21

@agaSovulj
"pogrešno vodio politiku prema Bosni".... znam na što mislite ali pitam "Tko je podijelio Bosnu ovako kakva je danas: Tuđman ili neki drugi krojači koje nitko ne smije ni spomenuti?"

"... pljačka srpske imovine"??.....o ovome bi se još i moglo govoriti da nije bilo protjerivanja Hrvata, pljačke hrvatske imovine, ubijanja.....i totalne amnezije tko je sve to počinio........ Srbija nije, Srbi susjedi nisu.......ne zna se tko je.....krivaca nema..........tko će platiti odštetu-reparaciju ..ne zna se...........itd

"..200 bogatih hrvatskih obitelji"....... čovjek je bio realan i znao da u nečijim rukama mora biti. Želio je da to bude u hrvatskim. Imati ćemo 150 stranih i 50 hrvatskih.

"...narod stoka sitnog zuba"..... Kao stoka sitnog zuba se osijećam kad mi se nameću zakoni koji bitno mijenjaju kulturološku sliku bez ijednog referenduma, kad se provodi referendum o ulasku u EU ali bez rasprave nego agitiranja s pozicija vlasti i narodu uskraćuju informacije bitne za odlučivanje.


registracija
10/2/12

Hazu, 12.05.12. 17:34

Bosnu je aga podijelio onaj tko je zavadio dva naroda-englezi kolonijalisti koji su sad i sami na izdisaju


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika