11.05.2012. / 19:12

Autor: Hina

Stanković ne želi biti dio Nikolićeve kampanje

Vijeće srbijanske Republičke radiodifuzne agencije (RRA) u petak je odlučilo svim emiterima u Srbiji dostaviti dopis urednika i novinara HRT-a Aleksandra Stankovića, upućen RRA, u kojem od nje traži zaštitu svojih autorskih prava i prekid emitiranja predizbornih spotova Tomislava Nikolića.

Aleksandar StankovićAleksandar StankovićVijeće srbijanske Republičke radiodifuzne agencije (RRA) u petak je odlučilo svim emiterima u Srbiji dostaviti dopis urednika i novinara HRT-a Aleksandra Stankovića, upućen RRA, u kojem od nje traži zaštitu svojih autorskih prava i prekid emitiranja predizbornih spotova Tomislava Nikolića.

U priopćenju RRA navodi se kako je Vijeće RRA na današnjoj izvanrednoj sjednici razmatralo Stankovićev zahtjev te da je, u okviru svojih ovlasti, odlučilo svim emiterima dostaviti Stankovićev dopis, kako bi prilikom odlučivanja o emitiranju sadržaja na koji se navedeni dopis odnosi imali sve relevantne informacije.

Vijeće RRA očekuje od emitera da postupe u skladu s važećom zakonskom regulativom, kao i u svakom drugom slučaju, stoji u priopćenju.

U dopisu upućenom RRA Stanković navodi kako je tijekom predizborne kampanje za predsjednika Srbije u nekim spotovima Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića korišteno više isječaka iz emisije ''Nedjeljom u dva'' koju Stanković radi na HRT-u, te da je u tim spotovima, bez Stankovićeva znanja i dopuštenja, korišten njegov lik i njegovo autorsko djelo.

Stanković navodi kako, nakon konzultacije sa svojim odvjetnicima, mora od RRA, kao tijela koje je po srbijanskim zakonima nadležno za provedbu zakona o radiodifuziji, zaštiti autorskog djela i zakona o oglašavanju, zatražiti da odmah naloži obustavu daljeg emitiranja tih spotova.

Korištenjem materijala iz njegove emisije u spornim spotovima, napominje Stanković, njemu je, kao autoru i novinaru, nanesena šteta i poljuljan ugled kod bivših i budućih sudionika njegove emisije.

''Ne moram vam kao medijskim profesionalcima isticati da ja kao novinar ni na koji način ne želim biti akterom srbijanske političke kampanje. Smatram ovo neprimjerenim činom za koji se nadam da će biti sankcioniran'', naveo je Stanković.

Dodao je kako se, sukladno svemu navedenom, nada da će RRA upotrijebiti sve svoje ovlasti i zaštititi njegov lik i djelo, iako je državljanin druge države.

''Ukoliko se bilo kojim slučajem nastavi emitiranje inkriminiranih spotova, narušavanje mojeg ugleda i neovlašteno korištenje mojeg autorskog djela, bit ću prisiljen zatražiti zadovoljštinu sudskim putem'', zaključuje Stanković u svojem dopisu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
30/12/08

csiki, 11.05.12. 20:27

Imate potpuno pravo na osnovu cega Nikolic koristava Vas lik u svojoj prljavoj kampanji


registracija
21/4/11

spBN, 11.05.12. 21:08

Nerazumjem kakovu korist je Nikolic ima od ovog lika Stankovica!?


registracija
30/6/09

jebivjetar, 11.05.12. 22:09

spBN, 11.05.12. 21:08

Nerazumjem kakovu korist je Nikolic ima od ovog lika Stankovica!?
-----------------------------------
To samo govori o tvojim mentalnim dosezima. Jednostavno - glup si prirodno !


registracija
10/5/12

psyop, 11.05.12. 22:26

pa neka se i aca ukljuci u regijon. kao i nas predsjednik guja josipovic.


registracija
23/1/12

maremare, 11.05.12. 23:05

ako čovjek traži da ga se ne koristi, onda ne izmišljajte, to su dijelovi emisije a ne njegova volja za učešćem u kampanji


registracija
6/1/12

UnDeR, 12.05.12. 00:06

To se Aca malo 'promoviše' u Srbiji, sigurno je u pripremi kakav regijonski 'projekat'....


registracija
26/9/09

Sulc, 12.05.12. 01:30

Mene zanima zbog čega Aleksandar Stanković maltene krije da je rođen u Subotici, i nikada u njegovim emisijama nije bila tema o dešavanjima u tom kraju? Takođe, kome verni gledaoci HRT-a iz Srbije da se žale što im je voljom "velikog brata" bilo zabranjeno gledanje kanala HRT-a na dan izbora? Zašto se ova tema prećutkuje na hrvatskim medijima? Smatram da pošto Hrvatska uskoro ulazi u EU, javnost Hrvatske mora biti osetljivija na nedemokratske pojave iz okruženja. Da li su i u Francuskoj kanali nemačke televizije zabranjeni na dan izbora i obratno, je li to evropski?


registracija
30/12/08

csiki, 12.05.12. 06:54

Sulc samo je HRT1 bio iskljucen popodne ali ostali programi bez potekoce radili. Jedno pitanje zasto su emisije na srpskom jeziku zabranjeni u RH?


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 12.05.12. 11:29

Nevjerojatno i krajnje POGANO od Tadića je ova rečenica :Nitko ne smije biti drugi predsjednik .....sve ću poduzeti da nitko drugi ne bude izabran za predsjednika .....čovjek prijeti....čovjek nebi poštovao volju građana ....ovakve izjave su zastrašujuće....a sebe naziva demokratom...tisuće listića u kontejneru......ni za jotu Tadić nije manji četnik od Nikolića....u čemu je onda problem?... Svi su isti,pa prema tome narod ima pravo odlučiti...a ne Tadići.Tadiću ništa ne smetaju Miškovići....Hamovići....Lazarevići....Beko....a smeta mu npr : Karić....?Hrvat kojega uopće ne zanimaju izbori u Srbiji,samo dajem svoj pogled.....


registracija
22/4/12

nesolipamet, 12.05.12. 14:28

Cijene idu gore 10-30% a Tadic porucuje: "Ovako moramo nastaviti..." Zasto je u Srbiji cijena hrane na razini Moskovskih cijena? Plate normalnu cijenu za robu; potom plate carinu, plate spediciju, plate transport (no ne normalno, vec abnormalno), pa onda dodaju bezumno svoju marzhu .... ovisi o lopovluku i bezumlju "vlasnika" ducana, potom im nije jasan kurs Eura pa i tu brljaju... i hop, NUTELA 400 gr. 3,5-4 Eura... Najjace mi je domaci AJVAR - kod baba na pijaci stoji od 6-8 Eura... bakice ga deru.... "cepaju" po ushima... ubere papriku u dvorishtu, zamuti i ajmo, biznis preprodaje na Kalinic pijaci... A domaci sirevi "kackavalji" cijene na razini Hollandske Gaude ili Edamera... rekoh Hollandskog - dakle uvezenog... AJMO TADICU, daj jos malo anarhije ljudima - ti si voljeni EUROPLJANIN... Bolji si od Europe - vi ste Vanzemaljci - dopustili ste VANZEMALJSKE CIJENE.... Puna Europa Srba - zale se da im je Pariz jeftiniji za zivot...Tadić je lopovčina.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika