11.05.2012. / 19:25

Autor: Hina

Bučan dao ostavku

'Smučilo mi se kad se Bauk ispričao sindikalistima'

Stečajni upravitelj Jadrankamena Ivo Bučan potvrdio je da je danas podnio neopozivu ostavku na tu dužnost, nezadovoljan time što najviši državni dužnosnici podilaze sindikalnim vođama.

Ivo BučanIvo BučanStečajni upravitelj Jadrankamena Ivo Bučan potvrdio je da je danas podnio neopozivu ostavku na tu dužnost, nezadovoljan time što najviši državni dužnosnici podilaze sindikalnim vođama.

"Danas sam splitskom Trgovačkom sudu dostavio pismo u kojem izvješćujem stečajnog suca Jadrankamena Pašku Bačića da podnosim neopozivu ostavku na dužnost stečajnog upravitelja u toj tvrtki", rekao je Bučan Hini. Kazao je kako se na takav postupak odlučio jer ne funkcionira pravna država.

Čašu strpljenja, rekao je, prelio mu je nedavni susret ministra Ranka Ostojića sa sindikalnim čelnikom u Jadrankamenu Tončijem Drpićem na kojem mu se ministar Ostojić ispričao (zbog svojih napisa na facebooku).

Napomenuvši kako su na tom sastanku bili i ministri Arsen Bauk i Branko Grčić, Bučan je rekao kako je vidio da više nema što tražiti u Jadrankamenu.

"Umjesto da se rješava problem u Jadrankamenu, najviši državni dužnosnici podilaze sindikalnim vođama", rekao je Bučan, dodavši da više nema "moralne, mentalne ni fizičke" snage obavljati tu dužnost.

Sindikalni povjerenik Jadrankamena Tonči Drpić smatra da je Bučan time samo želio preduhitriti splitski Trgovački sud koji ga je, po njegovim podacima, imao namjeru 'maknuti' iz stečajnog postupka Jadrankamena.

Drpić je rekao da je Bučanu najteže palo što su sindikalci iz Jadrankamena bili na razgovoru u Ministarstvu unutarnjih poslova gdje ih je primio ministar Ostojić. Po Drpićevim riječima, Bučan smatra da bi sindikalci trebali biti u zatvoru jer su opstruirali stečaj i uzimali imovinu Jadrankamena.

Drpić je ispričao kako je Bučan popodne rekao da mu se "smučilo što se ministar uprave Arsen Bauk, i sam Bračanin, ispričao sindikalcima zbog onolikog broja policije u Pučišćima".

Iako se radnici nisu protivili stečaju, bili su protiv toga da Bučan bude stečajni upravitelj jer smatraju da je već upropastio niz tvrtki u stečajnom postupku. Stoga su mu blokirali ulaz u upravnu zgradu Jadrankamena u Pučišćima ali je Bučan nedavno ušao u tu tvrtku pod pratnjom dvjestotinjak interventnih policajaca pri čemu je uhićeno 10 radnika.

Vezane vijesti

'Pozivanje na otpor i samovlast'

'Pozivanje na otpor i samovlast'

Kod suca istrage Županijskog suda u Splitu u tijeku je ispitivaje četvorice radnika Jadrankamena, koji su privedeni jučer u Policijsku upravu u… Više

Komentari

registracija
26/12/06

capica, 11.05.12. 23:06

Radnici Jadrankamena svoje su dionice prodali. Zašto, to oni znaju (pohlepa?). Jadrankamen nije njihovo vlasništvo.


registracija
23/1/12

maremare, 11.05.12. 23:09

oni misle da su još u socijalizmu, dobili smo što smo tražili


registracija
27/12/06

Skipp, 12.05.12. 09:37

Apsolutno se slažem sa g. Bučanom. Sidnikalne vođe je trebalo zatvoriti poradi opstruiranja suda i krađe. Najprije su prodali dionice a sad bi se dočepali firme i njene imovine.! Ministri su im jasno i glasno trebali reći da imovina Jadrankamena nije njhova, ni strojevi ni repromaterijal - a oni tamo pokreću nekakvu "proizvodnju" na tuđim sredstvima! Ma tko je tu lud?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika