11.05.2012. / 19:55

Autor: Hina

EU od ponedjeljka uvodi nove sankcije Siriji

Europska unija od ponedjeljka uvodi nove sankcije Siriji, doznaje se u petak iz diplomatskih izvora koji pojašnjavaju da se radi o zamrzavanju imovine dvaju tvrtki i triju osoba za koje se smatra da su izvor financiranja režima Bašara al-Asada.

Bašar al AsadBašar al AsadEuropska unija od ponedjeljka uvodi nove sankcije Siriji, doznaje se u petak iz diplomatskih izvora koji pojašnjavaju da se radi o zamrzavanju imovine dvaju tvrtki i triju osoba za koje se smatra da su izvor financiranja režima Bašara al-Asada.

"Postoji načelni dogovor veleposlanika 27 zemalja EU-a da se protiv Sirije uvedu nove sankcije", kazao je jedan od diplomata. Osobama pod sankcijama također će uskratiti vize za Europsku uniju. Službenu odluku bi trebalo donijeti na sastanku ministara vanjskih poslova članica EU-a u ponedjeljak u Bruxellesu.

Trenutno je pod europskim sankcijama 40-ak sirijskih poduzeća i 126 osoba . EU opetovano ističe da podupire napore izaslanika UN-a i Arapske lige za Siriju Kofija Anana.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

registracija
10/2/12

Hazu, 11.05.12. 22:33

sad kad su poubijali desetke tisuća djece i ljudi ,sad se sjetili djelovati,prokletu im mamu hebem


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika