12.05.2012. / 11:29

Autor: Totalsport

Tiriac: Plava zemlja ostaje, razmišljamo o fluorescentnim loptama!

Uvjeravam vas, već iduće godine će igranje na plavoj zemlji igračima biti jednako ugodno kao i na tradicionalnoj, crvenoj – veli Tiriac

Plava zemlja na ATP Masters 1000 turniru u MadriduPlava zemlja na ATP Masters 1000 turniru u MadriduIon Tiriac, vlasnik i promotor ATP Masters 1000 turnira u Madridu, priznao je da su tereni na plavoj zemljanoj podlozi uistinu suviše skliski.

Kralj zemlje Rafael Nadal i prvi svjetski reket, te prošlogodišnji pobjednik Novak Đoković najavili su kako iduće godine neće nastupiti na madridskom turniru ukoliko će se on i dalje igrati na kontroverznoj plavoj zemlji. Obojica su to učinili nakon poraza od svojih sunarodnjaka. Fernando Verdasco je dobio Nadala u španjolskom derbiju osmine finala, dok je Janko Tipsarević eliminirao Novaka Đokovića u srbijanskom derbiju četvrtfinala.

- Ispričavam se jer su tereni stvarno preskliski. Željeli smo maksimalno smanjiti opasnost od ozljeda, od stradavanja gležnja. Zbog toga su eksperti za terene prevaljali baznu podlogu s previše pritiska. Plava zemlja koja je bila postavljena na vrh nije se ''stopila'' s bazom, zbog toga je sklisko. Iz dana u dan radimo na tom problemu. Uvjeravam vas, već iduće godine će igranje na plavoj zemlji igračima biti jednako ugodno kao i na tradicionalnoj, crvenoj – veli Tiriac.

Prema tome, plava zemlja ostaje, pa makar i bez Nadal i Đokovića na turniru.

- Bilo bi mi jako žao ako ih ne bi bilo na turniru – kaže Tiriac.

Glasoviti Rumunj, svojedobno menadžer našeg teniskog asa Goran Ivaniševića, s kontroverzama, očigledno, ne misli stati.

- Sljedeće godine trazmišljamo o uvođenju fluorescentnih lopti, zelenih ili narančastih, koje bi tvorile još efikasniji kontrast u odnosu na plavu podlogu!

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika