12.05.2012. / 12:26

Autor: Hina

"Plamen slobode" za generale Gotovinu i Markača

Hrvatski svjetski kongres, nevladina međunarodna organizacija hrvatskog naroda, priopćila je kako će se sutra - dan uoči rasprave Žalbenog vijeća Haaškoga suda u predmetu „Gotovina – Markač“ - provesti globalna akcija „Plamen slobode“, u kojoj će Hrvati diljem svijeta i u domovini, molitvom i paljenjem svijeća iskazat potporu hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, te izraziti neslaganje prvostupanjskom presudom Haaškog suda.

Ante GotovinaAnte GotovinaHrvatski svjetski kongres, nevladina međunarodna organizacija hrvatskog naroda, priopćila je kako će se sutra - dan uoči rasprave Žalbenog vijeća Haaškoga suda u predmetu „Gotovina – Markač“ - provesti globalna akcija „Plamen slobode“, u kojoj će Hrvati diljem svijeta i u domovini, molitvom i paljenjem svijeća iskazat potporu hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, te izraziti neslaganje prvostupanjskom presudom Haaškog suda.

Globalnom akcijom "Plamen slobode" želi se naglasiti ustrajnost i odlučnost ukazivanja na nepravednu prvostupanjsku presudu Haaškog suda hrvatskim generalima, kao i na neodrživu kvalifikaciju legitimne vojne oslobodilačke akcije „Oluja“, koju je Haaški sud, u prvostupanjskoj presudi generalima Gotovini i Markaču, nepravedno nazvao “udruženim zločinačkim pothvatom”, navodi Hrvatski svjetski kongres, organizator akcije.

Uoči rasprave Žalbenog vijeća Haaškog suda koja počinje u ponedjeljak, 14. svibnja, Hrvati diljem svijeta, te u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u svoje će nedjeljne molitve uključiti hrvatske generale i upaliti svijeću kao simbol ljubavi i vjere u pravdu i pravednost, dodaje se.

Akciji “Plamen slobode”, potvrđeno je, pridružuju se Hrvati u stotinjak različitih gradova na svim kontinentima: Buenos Aires, Sao Paulo, Vancouver, London, Singapur, New York i Pariz samo su neke od svjetskih metropola u kojima će se upaliti “Plamen slobode”, ističe se u priopćenju.

Posebno težište akcije je u Njemačkoj, gdje gotovo da nema većeg grada koji neće sudjelovati.

U Melbourneu će igrači Melbourne Croatije nakon prvenstvene utakmice protiv Heidelberg Uniteda, na svom stadionu zapaliti svijeće i poručiti svijetu “Hrvatski generali, mi smo sa vama”.

Brojni hodočasnici u Lourdes i Fatimu, među ostalima Udruga vjernika "Pokret krunice za obraćenje i mir", ovih su dana na svoje putovanje ponijeli svijeće s prigodnim etiketama “Plamen slobode”.

U Zagrebu će se danas odigrati revijalne utakmica ekipa BBB-a i veterana Dinamo 90-te.

U Kninu će sutra Braniteljski portal simbolički napraviti most između Slavoluka pobjede Oluja '95. i Haaškog tribunala, dok se u organizaciji braniteljske udruge “Zavjet” u Pakoštanima priprema središnje događanje za čitavo zadarsko područje, s početkom u 10,30 sati u crkvi sv. Mihovila. Vjernici će u Pakoštanima ponijeti bijele svijeće na misno slavlje koje će se zapaliti kao znak suosjećanja s patnjom hrvatskih uznika u Den Haagu.

I u Crkvi čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju u nedjelju će biti služena sveta misa za Domovinu nakon, koje će ispred crkve biti snimljena milenijska fotografija.

Molitve i paljenje “Plamena slobode” najavljeni su, među ostalim, i u Splitu, Osijeku, Petrinji, Rijeci i mnogim drugim gradovima u Hrvatskoj, navodi Hrvatski svjetski kongres.

U noći između nedjelje i ponedjeljka, uoći početka rasprave Žalbenoga vijeća Haškog suda, i Hrvati u Bosni i Hercegovini bit će u molitvi i mislima s hrvatskim generalima. Tako je u suradnji s Hrvatskim narodnim saborom pripremljeno paljenje svijeća s početkom u 19 sati na gradskim trgovima i spomen obilježjima hrvatskim poginulim braniteljima.

"Globalna akcija 'Plamen slobode' pokazuje da Hrvati u svijetu i domovini dišu zajedno, kao jedan narod i jedno srce za pravdu i slobodu hrvatskih generala", ističe se u priopćenju Hrvatskog svjetskog kongresa.

Više informacija o svim događanjima može se dobiti na internetskim stranicama www.icty-injustice.org

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 12.05.12. 12:35

bolje bi bilo da zapalimo kOMUNJARE u Hrvatskoj....


registracija
28/4/10

Zvonko, 12.05.12. 13:42

Hvala, između ostalih izdajnika, i Karamarku!


registracija
10/2/12

Hazu, 12.05.12. 14:14

Sramota,fašisti četnički po smrdiji,a Gotovina u zatvoru


registracija
19/3/12

vojvoda, 12.05.12. 14:22

Hazu majmuneeeeeee !


registracija
12/1/11

bozhidar, 12.05.12. 16:47

prosvjedi su losa politika, pa su zato i losa [uzaludna] pravda, pravednost, sudstvo, jednakost---politika, pa zato pravda-etc., je dobra politika.
a najbolja politika u pravosudju su iznosi dokaza.
sami prosvjedi ne dokazuju, mijenjanju, ili objasnjavaju ista.
samo je politika koju kommunisti, fasisti, social democrats, Democrats, Republicans, Libertarians, Liberals vode i izvode je ucinkovita.
da li uvijek istinita, svrsihodna, pravedna, jednakomjerna za sve ili netocna, pogresna, zlonamjerna za neki svijet, a za neki dobrotvorna/dobronamjerna, to je sasvim drugi predmet koji bi mi trebali pretresti i raspravljati.


registracija
12/1/11

bozhidar, 12.05.12. 16:58

hr vlada; t.j., hdz, vodio je 'dobru' [vrlo ucinkovitu] politiku za vrijeme i poslije oluje te zato sasvim ostao nevin, a najneviniji zapali u hagu.
kraj price. eto, politika moze biti vrlo ucinkovita.
pa nece valjda niti obama, clinton, bush ikad dospjeti u hag--zbog politike, jel te!
e tu je moc, a ne u pravdi ili istini.
zapravo, te vise i ne postoje od unazad najmanje 10 k g ili otkad je vasizam nastao.
pouka? ne cekaj istinu niti pravdu--cekaj i docekaj moc!!!


registracija
23/8/09

xaron, 12.05.12. 17:54

Jedino je Mesić oodgovoran za ovakovu sudbinu naših generala, i on bi zato trebao odgovarati.


registracija
14/11/07

laufer, 12.05.12. 21:07

Klasično prodavanje magle.
Slavoluci, molitve, mise... moš' misliti.


registracija
9/2/12

bobance, 12.05.12. 21:09

Sta je toliko lose njima u Haagu - svaki dan ih kresu Srbi.


registracija
2/1/11

prohujalo, 13.05.12. 05:15

Jos jednom moje osobno izvinjenje svima onima koji se spremaju na prosvjedovanje......
Osobno me interesuje.....mozda sam ja u krivu.....
zasto prosvjedovanje obicnih malih ljudi koji imaju daleko vecih razloga za prosvjed od ovoga.....
Hrvatsko pravosude je mozda pravednije od ovog svjetskog ranga.....ove presude koje imaju dosije od tisucama ispisanih stranica i sa sa svijedocima....ne oni samo napadaju nas.....i naseg dragog Antu( dok mi isti zaboravljamo svu proslost naseg dragog Ante).....
i nije bitno sto preturamo po praznim depovima da bi pronasli koju kunu za kruh......ovo je nacionalni ponos, treba dokazati cijelom svijetu kako smo mi jedinstveni, i dok isti ti nasi su tako dobro obezbijedili svoju porodicu financijski, mi mali prosvjedujemo za njih.....
Neka smi svi oproste, nas dicni Ante je placeni vojnik, jos nigdje nisam naisla na podatak da je netko za njega prosvjedovao kao mi.....u biti osobno pitam sve Vas.......osoba o kojoj pricamo dali je u stvarnosti Ante, jer koliko je meni poznato, osoba ima jako puno identifikacionih dokumenata, a isti je kao maloljetnik napustio Hrvatsku.......


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika