12.05.2012. / 19:47

Autor: Hina

Nacionalisti u Budimpešti prosvjeduju protiv štednje

Mađarska radikalna nacionalistička stranka Jobbik organizirala je u subotu prosvjede protiv pooštrenja vladinih mjera štednje.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaMađarska radikalna nacionalistička stranka Jobbik organizirala je u subotu prosvjede protiv pooštrenja vladinih mjera štednje.

Na prosvjedima stotina Jobbikovih pristalica ispred sjedišta oporbene socijalističke stranke, zastupnik Jobbika u parlamentu Daniel Z. Karpat i zastupnica u europarlamentu Krisztina Morvai zahtijevali su mjere za gospodarski rast umjesto mjera štednje.

Morvai je rekla da su se politički sustavi i socijalista, koji su bili povezani s vlašću od 2002. do 2010., i sada vladajućega Fidesza, pokazali kao neuspješni i da te dvije stranke "moraju otići".

Prosvjed se nastavlja ispred sjedišta Fidesza.

Jobbik, stranka radikalne desnice, na parlamentarnim izborima 2012. osvojila je 47 od 386 zastupničkih mjesta u mađarskom parlamentu.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 12.05.12. 20:46

Jel to još jedna uvezena revolucija? Neka prvo pokažu koji program imaju za izlaz iz krize! patriotpokret.com.hr


registracija
5/1/07

james, 12.05.12. 20:55

Program koji se zove 'Želimo vlast'!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika