12.05.2012. / 19:51

Autor: Hina

Molotovljevim koktelima na porezni ured u Italiji

Dva Molotovljeva koktela bačena su u subotu u ured Equitalije, talijanske službe za provođenje porezne politike u lučkome gradu Livornu, a riječ je o najnovijem u nizu napada na jedan od simbola mjera štednje u zemlji pogođenoj krizom.

DFoto: ArhivaFoto: Arhivava Molotovljeva koktela bačena su u subotu u ured Equitalije, talijanske službe za provođenje porezne politike u lučkome gradu Livornu, a riječ je o najnovijem u nizu napada na jedan od simbola mjera štednje u zemlji pogođenoj krizom.

Vatrogasci su pozvani kad je prva benzinska bomba pala na stubište zgrade Equitalije, objavila je policija. Nitko nije ozlijeđen.

Javnost je sve više ljuta na Equitaliju, osobito pošto se saznalo da se u Italiji dogodio cijeli val samoubojstava malih poduzetnika.

Radi borbe protiv rastućega duga vlada premijera Marija Montija povećala je poreze i podignula starosnu granicu za odlazak u mirovinu. Prošli tjedan jedan je 54-godišnji poslovni čovjek upao u ured Equitalije i nekoliko sati jednoga dužnosnika držao kao taoca, a na kraju se ipak predao policiji.

I jedna anarhistička skupina slala je Equitaliji pisma bombe. U prosincu je tako ozlijeđen glavni direktor te službe. Ista ta anarhistička skupina preuzela je odgovornost i za napad na čelnika skupine inženjera za nuklearnu energiju. U tome napadu prošli tjedan u Genovi čelnik te skupine inženjera dobio je metak u nogu, što je, piše Reuters, podsjetilo na političko nasilje Crvenih brigada kakvo je sedamdesetih divljalo Italijom.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

registracija
5/1/07

james, 12.05.12. 20:54

Ja sam 7 godina radio u Italiji na crno kod gazde kod kojeg je tako radilo 80% zaposlenih a firma je imala 3 radionice sa 2 smjene po 45 ljudi.
Onda sigurno nisu bili nezadovoljni.
Na koncu je ostao na jednoj radioni punoj 'majstora' iz Rumunjske koji rade za 6€ po satu


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika