13.05.2012. / 09:46

Autor: Hina

Nakon godinu dana "ogorčeni" se vratili na ulice Madrida

Tisuće "ogorčenih" prosvjedovale su u subotu u središtu Madrida, godinu dana nakon nastanka pokreta u Španjolskoj kojim su ukazali na krizu, korupciju i nezaposlenost.

Španjolci su ponovno na ulicama MadridaŠpanjolci su ponovno na ulicama MadridaTisuće "ogorčenih" prosvjedovale su u subotu u središtu Madrida, godinu dana nakon nastanka pokreta u Španjolskoj kojim su ukazali na krizu, korupciju i nezaposlenost.

Ponovivši slogane poput "Oni nas ne predstavljaju", "Nećemo plaćati vaš dug" i "Mi nismo roba u rukama politike i bankara", prosvjednici su u kolonama stizali s četiri strane grada prema Puerti del Sol, središnjem trgu Madrida, gdje je pokret nastao 15. svibnja 2011.

Tamo namjeravaju organizirati četverodnevnu "stalnu skupštinu" i izbjeći službenu zabranu prema kojoj skupovi moraju završiti svake večeri u 22 sata. I u 80 gradova Španjolske predviđeni su prosvjedi.

"Ovdje smo jer smo i dalje indignirani politikom štednje koju nam nameće naša gospodarska elita", rekao je jedan sudionik, dok je drugi dodao da je "važno pokazati da smo i dalje tu, i da tisuće ljudi žele promjenu".

Prošle godine je skup trajao mjesec dana i postao simbol nezadovoljstva zemlje.

U posljednjih godinu dana nezaposlenost je u Španjolskoj dodatno prorasla i iznosi 24,4 posto aktivnog stanovništva, dok vlada provodi politiku štednje bez presedana.

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika