13.05.2012. / 09:58

Autor: Hina

Više od polovice irskih birača za fiskalni pakt

Više od polovice irskih irača koji su pozvani na referendum 31. svibnja o fiskalnom paktu o proračunskoj stezi, glasat će "za", prema ispitivanju koje će u nedjelju objaviti Sunday Business Post.

Foto: ArhivaFoto: ArhivaViše od polovice irskih irača koji su pozvani na referendum 31. svibnja o fiskalnom paktu o proračunskoj stezi, glasat će "za", prema ispitivanju koje će u nedjelju objaviti Sunday Business Post.

Ta anketa pokazuje da će se 53 posto Iraca na referendumu odlučiti "za", 31 posto " protiv" i 16 posto je neodlučno, prema tom ispitivanju provedenom od ponedjeljka do srijede na 1.000 ljudi.

Novi europski sporazum će uvesti "zlatna pravila" o ravnoteži javnih financija. Dogovorile su ga vlade 25 zemalja članica EU-a.

Krajem 2010. Irska je, na rubu bankrota u bankovnom sektoru, potpisala plan hitne pomoći od 85 milijardi eura s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i Europskom unijom, što ju je prisililo na stroge mjere štednje.

Vezane vijesti

Irci "okupirali" Poznanj, većina Hrvata stiže danas

Irci "okupirali" Poznanj, većina Hrvata stiže danas

Niti pljusak koji se spustio na Poznanj nije ih mogao zaustaviti i primiriti. Više od 20.000 raspjevanih irskih navijača "okupiralo" je središte… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika