13.05.2012. / 12:48

Autor: Hina

'Zaštitite najpogođenije krizom'

Papa Benedikt XVI. pozvao je u nedjelju katolike da zaštite najslabije skupine u društvu koje sadašnja kriza najviše pogađa, u prigodi pastoralnog posjeta Arezzu u Toskani.

Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI. pozvao je u nedjelju katolike da zaštite najslabije skupine u društvu koje sadašnja kriza najviše pogađa, u prigodi pastoralnog posjeta Arezzu u Toskani.

"Biti solidaran sa siromašnima znači prihvatiti Božji plan po kojemu smo svi jedna obitelj", rekao je Papa u homiliji, podsjetivši da "sadašnja situacija posebno pogađa najslabije skupine (društva) i jako zabrinjava mlade".

"Zamršenost problema otežava pronalaženje brzog i uspješnog rješenja za izlazak" iz krize, priznao je pred skupom na kojemu su bili svi toskanski biskupi.

"Obzir prema drugima poticao je Crkvu kroz stoljeća da bude solidarna s onima koji su u potrebi, dijeleći svoja dobra, promičući prave životne vrijednosti i boreći se protiv poštrošačke kulture koja je zavela mnoge, uzrokujući duboku duhovnu krizu", rekao je.

"Zaštita obitelji kroz pravedne zakone koji će zaštititi najslabije, važna je za očuvanje društvenog tkiva i za pružanje nade u budućnost", dodao je.

Benedikta XVI. je po dolasku u Arezzo dočekao premijer Mario Monti. Sveti Otac će iz Arezza poći u svetište La Vernu, gdje živi i djeluje više redovničkih zajednica.

Vezane vijesti

"Panenka" je slomila Engleze

"Panenka" je slomila Engleze

"Dirigent" talijanske nogometne reprezentacije Andrea Pirlo smatra da je način na koji je izveo jedanaesterac u četvrtfinalu Europskog nogometnog… Više

Komentari

registracija
27/11/11

Culex, 13.05.12. 13:26

G. Mario Monti,nedemokratski izabran premijer Italije dočekavši Sv.Oca u Arezzu nakon njegove,do sada,najžešće kritike distribucije općeg dobra i neodržive socijalne politike,pokazuje sav cinizam globalnog kapitala prema večini na planeti.G.Monti,kao kreator evropskog monetarnog globalizma nije smio biti ni blizu Papi pa ni zbog diplomatskog protokola!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika