13.05.2012. / 15:46

Autor: Hina

'Želimo da Dalmacija bude crvena'

Ministri SDP-a, koji su kao danas gosti sudjelovali na izvještajnoj konvenciji o radu splitskog SDP-a u proteklih godinu dana, najavili su kako je strategija te stranke pobijediti na lokalnim izborima 2013. godine i pri tomu se posebice usredotočiti na Dalmaciju.

Arsen Bauk, Ranko Ostojić, Branko Grčić, Mirando Mrsić, Rajko Ostojić i Neven Mimica (Foto: Tino Juric/PIXSELL )Arsen Bauk, Ranko Ostojić, Branko Grčić, Mirando Mrsić, Rajko Ostojić i Neven Mimica (Foto: Tino Juric/PIXSELL )Ministri SDP-a, koji su kao danas gosti sudjelovali na izvještajnoj konvenciji o radu splitskog SDP-a u proteklih godinu dana, najavili su kako je strategija te stranke pobijediti na lokalnim izborima 2013. godine i pri tomu se posebice usredotočiti na Dalmaciju.

Na današnjoj konvenciji splitskog SDP-a bilo je šest članova Vlade - potpredsjednici Neven Mimica i Branko Grčić i ministri Mirando Mrsić, Arsen Bauk, Rajko Ostojić, Ranko Ostojić, potpredsjednik Sabora Josip Leko, te predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić.

"SDP je dobio predsjedničke i parlamentarne izbore, a sada nam predstoji pobjeda na lokalnim izborima", istaknuo je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić. Po njegovim riječima, u sljedećih godinu dana, koliko je preostalo do lokalnih izbora, SDP-u je posebice važna Dalmacija.

"Želimo da Dalmacija bude crvena, da se zacrveni, ali ne od stida kao ove godine, nego od SDP-a", poručio je Mrsić, koji je uz to naglasio kako je na jučerašnjem izboru Zorana Milanovića za ponovnog predsjednika SDP ta stranka pokazala da je "podigla visoko standard demokratskog izričaja".

I ministar uprave Arsen Bauk je istaknuo kako SDP ide na pobjedu na lokalnim izborima, da "u Splitu i Dalmaciji više ne budemo oporba".

Ministar zdravlja Rajko Ostojić je naglasio kako je za SDP najvažnije ulaganje "u ljude, u SDP-ovce i SDP-ovke". "Uvjeren sam da će kratkotrajna odricanja dovesti do boljitka", dodao je ministar Ostojić.

Potpredsjednik Vlade Neven Mimica je istaknuo kako će skorašnji izbori za članove Predsjedništva i Glavnog odbora SDP-a te nove potpredsjednike biti iznimno važni jer se njima želi "učvrstiti veza između SDP-a i Vlade koja je dominantno SDP-ova".

"Nakon ovih izbora moramo imati bolji i čvršći SDP, bolju i čvršću Vladu i bolju i čvršću Hrvatsku", rekao je Mimica.

U javnosti postoji, rekao je, nezadovoljstvo mjerama koje sadašnja vlada donosi te se stvara percepcija "o nesposobnosti Vlade". "Želimo da se rezultati Vladinih mjera počnu osjećati u svakodnevnom životu i očekujemo da će te mjere krajem ove godine početi davati prve rezultate", kazao je Mimica i dodao da je cilj Vlade da do kraja mandata stopa rasta BDP-a bude "četiri do pet posto godišnje".

Mimica je odbacio primjedbe kako je sadašnja Vlada "izdala, odnosno iznevjerila socijaldemokraciju i ljevicu".

Ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić je istaknuo kako SDP ima posebnu odgovornost za stanje u državi te da su iznimno važni predstojeći izbori za članove stranačkog Predsjedništva, Glavnog odbora i novih potpredsjednika, pošto predstoji nastavak Vladinih "krupnih zahvata".

"Hrvatska već tri godine gospodarski propada jer su investicije u tom razdoblju smanjene za 33 posto", kazao je Grčić. Vlada je počela "gospodarsko rasterećenje, te smo ove godine gospodarstvu ostavili više od tri milijarde kuna, a poduzetnici će ove godine moći uzimati zajam uz kamatu od 'nula' posto jer im je to Vlada omogućila", rekao je.

"Ovu je vladu, primjerice, dočekao dug od 15 milijardi kuna u brodogradnji i 25 milijardi kuna Hrvatskih autocesta", napomenuo je Grčić.

Ocijenio je iznimno važnom za Split i Splitsko-dalmatinsku županiju Vladinu odluku o privatizaciji Brodosplita. "Godinu dana čekanja na tu privatizaciju državu je stajalo dvije milijarde kuna, a odlukom o privatizaciji omogućili smo kakav-takav početak Brodosplita", rekao je Grčić.

Ponovio je kako će se učiniti sve da se pomogne Jadrankamenu. Postoji plan za opstanak te tvrtke, rekao je, napominjući da je Vlada, kojoj Jadrankamen duguje na desetke milijuna kuna, jedan od ključnih vjerovnika.

"Tvrtke koje su se ponašale politikantski, moraju ići u stečaj", dodao je.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić je istaknu kako je HDZ-ova vlast ostavila iza sebe veliku štetu, ali SDP se ne smije "izvlačiti" na to, nego mora nuditi rješenja za probleme.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić je istaknuo kako će za stranku posebno važna biti pobjeda u Splitu i Zagrebu na lokalnim izborima 2013. godine

Dopredsjednik Sabora Josip Leko je istaknuo kako SDP-ova vlast mora iz temelja mijenjati razvojnu gospodarsku politiku. "Gospodarstvo se do sada razvijalo na divljoj privatizaciji i tuđoj akumulaciji, mi to moramo promijeniti, u novom smijeru, u svoju akumulaciju", rekao je Leko.

U sklopu današnje izvještajne konvencije splistkog SDP-a na dnevnom je redu i zdravstvena politika u Splitu.

Vezane vijesti

Jesenski paket reformi

Jesenski paket reformi

Kratkoročno. Ta riječ ponajbolje bi opisala većinu dosadašnjih poteza Kukuriku koalicije u prvih pola godine vladavine. Kroz nove porezne sustave i… Više

Komentari

registracija
27/11/11

Culex, 13.05.12. 16:28

G. ministar Mršić kaže:" SDP je podigla visoko standard demokratskog izričaja" Zbilja bezobrazno a najviše prema dalmatinskom puku !I te kako su svježe slike do zuba naoružanih policajaca na Braču..kako samo možete govoriti o demokratskom izričaju?Ako tako zbilja mislite onda ste demagog ,cinik i bez kućnog odgoja! Suprotno cij. ministre,SDP je na Braču srozao "demokratski izričaj" na pinočevski nivo! SDP je na Braču izgubio slijedeće lokalne izbore u Hrvatskoj,a vjerojatno i slijedeće parlamentarne .Ne likujte zbog mizernog HDZ,nitko neće njih više na vlasti no ni SDP.Nadam se da će ,ovih 3 i pol godine hrvatski narod imati vrijednu alternativu.


registracija
10/2/12

Hazu, 13.05.12. 16:45

Od krvi ili od čega crvena ,jel luđaci????


registracija
6/4/12

elem, 13.05.12. 17:51

Culex, ne mogu tamo na red doći ni HDZ ni SDP kada je glavna faca Kerum. Ipak kako god mi to gledali najbolje za Dalmaciju odgovara Kerum. Ipak je on njihov.


registracija
10/5/12

psyop, 13.05.12. 18:40

bila je dok je bilo srba. sada nema srba, a bogami ni dalmacija crvena nije. je li to bolje ili losije, prosudite sami.


registracija
20/12/11

YugoHrvat, 13.05.12. 20:59

Ja dolazin iz crvenog Splita, a nadan se da ce i cila Dalmacija biti crvena.Ali ne od krvi, kako se tome nada antihrvat Hazu..


registracija
30/11/10

jato, 13.05.12. 21:43

Nakon svega da budem crveni?
Nikada,nikada,nikada, spreman sam na sve samo ne ne da budem crveni.
Kradeze,Sdp i inima treba napuniti Goli Otok, nama Hrvatima treba ono što nemamo; poštena,nekorumpirana grupa pametnih ljudi koja će nas voditi.
Odgajan sam u vrijeme komunizma i crvenih kmera, ali nikad crvenilo više pa makar se sve crvenilo


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika