13.05.2012. / 18:58

Autor: Totalsport

Serie A: Juve zaključio sezonu bez poraza, Del Piero se oprostio golom

Neuništivi 37-godišnji napadač je igrao zadnju prvenstvenu utakmicu za "staru damu" (mogao bi još zaigrati u finalu Kupa idući vikend), a začinio ju je pogotkom za 2-0 u 28. minuti

Alessandro Del PieroAlessandro Del PieroNogometaši Juventusa zaključili su sezonuu Seriji A bez ijednog poraza. Novi talijanski prvaci u posljednjem su kolu pred svojim navijačima pobijedili Atalantu s 3-1.

S 23 pobjede i 15 remija Torinezi su postali tek druga momčad u povijesti talijanskog nogometa koja je do naslova došla bez poraza. Prije njih je isto pošlo za rukom i Capellovom Milanu u sezoni 1991/92, a treba spomenuti da je neporežana sezonu 1978/79 zaključila i Perugia, ali nije osvojila prvenstvo.

Osim što su Juventusovi navijači u nedjelju slavili naslov, opraštali su se i od klupske legende Alessandra Del Piera. Neuništivi 37-godišnji napadač je igrao zadnju prvenstvenu utakmicu za "staru damu" (mogao bi još zaigrati u finalu Kupa idući vikend), a začinio ju je pogotkom za 2-0 u 28. minuti. Bio mu je to 188. gol za Juventus u 478. nastupu u Seriji A. Prije toga je za 1-0 zabio 22-godišnji Luca Marrone kojem je to bio prvi pogodak u talijanskom prvenstvu.

Prošlogodišnji prvak Milan uz dosta je mučenja na San Siru nadigrao novog drugoligaša Novaru s 2-1. Gosti su poveli preko Santiaga Garcije u 20. minuti, a "rossoneri" su preokrenuli u nastavku. Najprije je u 56. minuti izjednačio Mathieu Flamini na dodavanje Antonija Cassana. Iako mu je to bila tek 16. utakmica u Seriji A ove sezone, Cassano je skupio čak deset asistencija. U posljednjoj utakmici u dresu Milana pobjedu je svojoj momčadi osigurao 38-godišnji Filippo Inzaghi. Novara je 36. momčad kojoj je neuništivi Pippo zabio u najvišem rangu talijanskog nogometa.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika