13.05.2012. / 19:09

Autor: Hina

'Nisam trebao komunicirati s Drpićem preko Facebooka'

Ministar unutarnjih poslova Ranko Osotojić izjavio je danas u Splitu da je pogriješio što je nakon nedavne policijske intervencije u Pučišćima sa sindikalnim čelnikom u Jadrankamenu Tončijem Drpićem komunicirao putem facebooka.

Ranko OstojićRanko OstojićMinistar unutarnjih poslova Ranko Osotojić izjavio je danas u Splitu da je pogriješio što je nakon nedavne policijske intervencije u Pučišćima sa sindikalnim čelnikom u Jadrankamenu Tončijem Drpićem komunicirao putem facebooka.

"Ministar ne može tako razgovarati i ja sam se ispričao Drpiću jer mislim da sam pogriješio", rekao je ministar Ostojić novinarima u Splitu, gdje je bio na izvještajnoj konvenciji splitskog SDP-a.

Objasnio je kako se Drpiću nije ispričao radi policijske intervencije koja je po njegovom mišljenju bila "u redu" i u skladu sa zakonom, nego zbog načina komuniciranja s Drpićem putem facebooka.

"I Drpić se meni ispričao zbog riječi koje je o meni rekao a koje nisu imale uporište", dodao je ministar.

Ostojić je nakon intervencije policije koja je u Pučišćima osiguravala dolazak stečajnog upravitelja u tvrtku preko facebooka optužio Drpića da se skriva u kući i izvještava o "desantu" policije na Pučišća.

Drpić je pak odgovorio da ministra Ostojića "može biti sram" zbog toga što govori.

Ministar nije želio komentirati razloge nedavne ostavke stečajnog upravitelja Jadrankamena Ive Bučana koji je obrazlažući tu svoju odluku rekao da ministar unutarnjih poslova svojim sastankom i isprikom Drpiću podilazi sindikalnim liderima, umjesto da se rješava problem u Jadrankamenu.

Ministar je ustvrdio da na tom sastanku nije bilo ni riječi o miješanju u pravosuđe i odluke pravosuđa.

Upitan hoće li Vlada, kao u slučaju novog Zakona o policiji, "popustiti" primjedbama Europske unije i odustati od namjere da u Nadzorni odbor Ine imenuje članove vlade, Ostojić je rekao da će stav Vlade biti jasan kad se završe konzultacije.

Vezane vijesti

'Pozivanje na otpor i samovlast'

'Pozivanje na otpor i samovlast'

Kod suca istrage Županijskog suda u Splitu u tijeku je ispitivaje četvorice radnika Jadrankamena, koji su privedeni jučer u Policijsku upravu u… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 14.05.12. 14:12

Ranko,još nešto si pogriješio,davno doduše,a to je držanje vreće Paviću nad Slobodnom Dalmacijom.
Vaš drugar Bajić već tri godine puni "istragom".


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika