14.05.2012. / 10:21

Autor: Hina

Obama čestitao Kabulu na napretku u sigurnosti

Američki predsjednik Barack Obama čestitao je u nedjelju afganistanskoj vladi na "važnom koraku naprijed" ostvarenom u području preuzimanja ovlasti nad sigurnosnim pitanjima, pošto je službeni Kabul objavio da kreće u treću od pet planiranih faza preuzimanja kontrole nad vlastitom sigurnošću.

Barack ObamaBarack ObamaAmerički predsjednik Barack Obama čestitao je u nedjelju afganistanskoj vladi na "važnom koraku naprijed" ostvarenom u području preuzimanja ovlasti nad sigurnosnim pitanjima, pošto je službeni Kabul objavio da kreće u treću od pet planiranih faza preuzimanja kontrole nad vlastitom sigurnošću.

"Čestitam na odluci predsjednika Hamida Karzaija oko pokretanja treće faze prijenosa sigurnosti na afganistanske snage što je važna etapa u postizanju naših ciljeva u Afganistanu", kazao je američki predsjednik u priopćenju.

Na završetku treće od pet faza procesa tranzicije, koja će na kraju dovesti do toga da se NATO povuče u potpunosti iz u Afganistana, afganistanske snage sigurnosti imat će pod svojom kontrolom sigurnost za 75 posto stanovništva u 11 pokrajina. Prve dvije faze procesa prijenosa započete u srpnju 2011. već su svrstale polovicu stanovništa Afganistana pod afganistanski nadzor.

Afganistanski dužnosnici objavili su da bi treća faza mogla trajati tri do šest mjeseci.

NATO u Afganistanu sada ima 130 tisuća vojnika koje namjerava povući do kraja 2014.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
20/8/10

McCoy, 14.05.12. 14:56

Jel' im to cestitao pre ili posle ove poslednje eksplozije bombe od koje je ubijeno 9 ljudi?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika