14.05.2012. / 13:09

Autor: Hina

EU podijeljena oko bojkota Eura 2012.

Šveđanin Carl Bildt rekao je da mu je "teško zamisliti da je sudjelovanje ili nesudjelovanje na nogometnim utakmicama glavni instrument europske politike"

IlustracijaIlustracijaJednoglasni u osudi neprihvatljivih uvjeta pritvora ukrajinske oporbene čelnice Julije Timošenko, europski ministri vanjskih poslova različito gledaju na mogućnost bojkota europskog nogometnog prvenstva u Ukrajini.

"Osobno nemam namjeru ići", rekao je šef britanske diplomacije William Hague u ponedjeljak u Bruxellesu, precizirajući da će njegova vlada "nastaviti razmatrati" koje stajalište prihvatiti.

Berlin se već danima zalaže za bojkot, a njemački ministar za razvoj Dirk Niebel najavio je prošloga tjedna da će bojkotirati nogometno prvenstvo, upravo kao i cjelokupna Europska komisija.

Odluka o bojkotu je u odgovornosti UEFA-e rekao je luksemburški šef diplomacije Jean Asselborn po dolasku na sastanak u Bruxelles, ocjenjujući da je moguće "igrati dobar nogomet i bez nazočnosti previše ministara".

Šveđanin Carl Bildt rekao je da mu je "teško zamisliti da je sudjelovanje ili nesudjelovanje na nogometnim utakmicama glavni instrument europske politike". "Mislim da imamo jače instrumente i da bi njih trebali upotrijebiti", rekao je, imajući prije svega u vidu sporazum o pridruživanju.

EU i Ukrajina su dogovor o sporazumu o pridruživanju postigli na sastanku na vrhu u Kijevu u prosincu prošle godine te su ga krajem ožujka i parafirali, a potpisivanje i ratifikacija su pod znakom pitanja.

Tema zajedničkog stajališta EU-a prema Ukrajini na dnevnom je redu sastanka europskih ministara vanjskih poslova u ponedjeljak u Bruxellesu na kojem kao promatračica sudjeluje i hrvatska šefica diplomacije Vesna Pusić.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

registracija
9/5/12

pravednik3, 14.05.12. 15:16

A da je Timošenko i dalje na vlasti i da i dalje pljačka Ukrajinu preprodajući joj ruski plin preko svoje firme za proviziju - kako je radila i zbog čega je osuđena na 78 godina zatvora - onda bi svi išli u Ukrajinu i družili se s njom u svečanoj loži i smješkali se - jer njima nije problem biti u društvu s lopovima, ali im je problem kada ti njihovi kolege lopovi završe u zatvorima.
Žovjela Grčka!


registracija
9/5/12

pravednik3, 14.05.12. 15:28

Ma tip feler - 7 godina, a izgleda da je bila umiješana i u neko ubojstvo konkurenta koji je isto imao firmu za uvoz ruskoga plina u Ukrajinu...
Živjela Grčka!


registracija
26/1/08

Rampa, 15.05.12. 00:00

@pravdenik3

Mislim da si ti jedini čovjek u HR i medju rijetkima u EU koji još vjeruje u tu ukrajinsko-rusku propagandu i laži o Timošenko!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika