14.05.2012. / 16:26

Autor: Hina

Milanović:

"Nužnost ukidanja birokratskih prepreka"

Na pitanje pak hoće li Vlada ulagati u proizvodnju i tako otvoriti nova radna mjesta za brojne nezaposlene Milanović je odgovorio da će Vlada svakako poticati i stvarati mogućnosti za pokretanje proizvodnje, ali da su prošla vremena kada je država otvarala poduzeća

Photo: Patrik Macek/PIXSELL (arihva)Photo: Patrik Macek/PIXSELL (arihva)Na birokratske prepreke s kojima se susreću domaći i strani ulagači u Hrvatskoj ukazalo je premijeru Zoranu Milanoviću nekoliko sudionika današnjega foruma "Razgovori o Europi", održanoga na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa (ZŠEM), a premijer se zauzeo za ukidanje tih birokratskih barijera.

Premijer Milanović bio je danas prvi gost na novopokrenutom forumu ZŠEM-a "Razgovori o Europi" gdje je po svom izlaganju o izazovima i šansama koje su pred Hrvatskom koja je pred vratima Europske unije (EU) odgovarao i na niz pitanja sudionika, među kojima i o ulaganjima te preprekama s kojima se susreću oni koji žele ulagati u Hrvatsku.

Povratnik iz Australije te mladi poduzetnik iz Hrvatske iznijeli su svoja iskustva i administrativno-birokratske poteškoće s kojima su se u susreli u svojim nastojanjima da otvore privatne tvrtke u Hrvatskoj, pa je tako povratnik iz Australije rekao da su mnogi povratnici požalili što su uopće pokušali ulagati u Hrvatsku, što je svojim primjerom potvrdio i poduzetnik iz Hrvatske.

Gosta iz Srbije zanimalo je pak postoji li mogućnost da se kroz poboljšavanje odnosa između Hrvatske i Srbije otvori prostor i za moguće ulagače iz Srbije te podržava li Hrvatska ulazak Srbije u EU.

Premijer Milanović izrazio je nedvojbenu potporu ulasku Srbije u EU rekavši da je to i hrvatski interes budući da je, dodao je, Srbija za Hrvatsku prirodan prostor robne razmjene.

Smatra da bi Hrvatska doista trebala postati otvorena za sve investitore koji će poštovati njezine zakone. S tim u vezi spomenuo je primjer svojih prijatelja koji su se školovali u Hrvatskoj, a u SAD-u pokrenuli privatne poslove i, poštujući američke zakone, ostvarili lijepu dobit.

Jedno od pitanja bilo je i hoće li članstvo Hrvatske u EU-u biti prepreka za azijska ulaganja u našu zemlju na što je premijer Milanović odgovorio da na to ne utječe i nije presudno članstvo Hrvatske u EU-u.

Na pitanje pak hoće li Vlada ulagati u proizvodnju i tako otvoriti nova radna mjesta za brojne nezaposlene Milanović je odgovorio da će Vlada svakako poticati i stvarati mogućnosti za pokretanje proizvodnje, ali da su prošla vremena kada je država otvarala poduzeća.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika