Objavljeno u Nacionalu br. 333, 2002-04-02

Autor: Zrinka Ferina

Tajne veze

Vlatka Pokos naslijedila Enu Begović

Pjevačica i voditeljica Vlatka Pokos osvojila je biznismena Josipa Radeljaka Dikana, bivšeg muža Bebe Lončar i tragično preminule Ene Begović

Vlatka PokosVlatka Pokos“O svom privatnom životu ne želim pričati u novinama!” bila je odlučna pjevačica i voditeljica Vlatka Pokos kada smo joj ponudili da sama ispriča ono što se već mjesecima ispod glasa prepričava u Zagrebu. No nije se snašla kako bi odmah demantirala svoju novu ljubavnu vezu s Josipom Radeljakom Dikanom, suprugom tragično preminule glumice Ene Begović.
Vlatka Pokos već je neko vrijeme, kako pričaju, ne samo zaljubljena u Radeljaka, nego i presretna zbog činjenice da je uspjela uspostaviti lijepu vezu s njegovom i Eninom kćeri, uskoro dvogodišnjom Lanom.
“Malena mi je neki dan rekla: ‘Mama’”, sa suzama u očima od sreće, u najvećem povjerenju brojnim prijateljima priča ovih dana Vlatka Pokos. “Ali nisam mu to rekla, čekam da on sam čuje i vidi kad se to ponovno dogodi”, objasnila im je Vlatka Pokos, svjesna koliko je djevojčica važna u Radeljakovu životu, te da se nikako ne smije prenagliti u ulozi majke.
Veza između Josipa Radeljaka i Vlatke Pokos počela je prije nešto više od dva mjeseca. U namjeri da usreći dvoje osamljenih prijatelja, na jednoj ih je zagrebačkoj modnoj reviji službeno upoznala pjevačica Alka Vuica, jedna od najbližih prijateljica Ene Begović. Otad su se njih dvoje toliko zbližili da je Vlatka Pokos katkad prenoćila na Preradovićevu trgu u Zagrebu, u stanu Josipa Radeljaka, a u kojem je ostao sam s kćeri Lanom i dadiljom Selmom Jagić.
Vezu koja je postala toliko intenzivna nisu mogli sakriti od najuže obitelji. Saznavši da joj je šogor u vezi s Vlatkom Pokos, sestra Ene Begović, Mia, bila je šokirana. Upravo je Mia Begović, neposredno nakon sestrine pogibije, Radeljaku ponudila da ona preuzme brigu o Lani uz Radeljakovu financijsku potporu. Je li upravo Mia Begović, revoltirana ulogom Vlatke Pokos u životu Josipa Radeljaka, bila prva koja je priču o njihovoj vezi proširila gradom ili je to nesvjesno učinila sama Vlatka Pokos, ne mogavši dugo izdržati da svoju sreću ne povjeri prijateljima, nije toliko ni važno.
Prvo se Zagrebom pročulo kako su Vlatka Pokos i Josip Radeljak zajedno, te da joj je on darovao bundu vrijednu 40 tisuća DEM. A Vlatki Pokos, koja nikad nije skrivala da voli lijepe stvari, možda je upravo ta bunda bila prvi dobar znak. “Jako je galantan, pravi gospodin!” povjerila se prijateljima ne jednom u posljednjih mjesec dana. Pričala je s oduševljenjem o njihovu zajedničkom putovanju u Rim gdje Radeljak ima veliku vilu još iz vremena kad je bio u braku s nekad slavnom glumicom Bebom Lončar.
Josip Radeljak je u isto to vrijeme, kako pomalo zločesto pričaju njegovi znanci, priznao da “ima jednu dobru malu”, ali “da je neće moći dugo uzdržavati, jer ga previše košta”. Iako je na glasu kao uspješan i bogat čovjek, oni koji ga dobro poznaju za njega kažu da nije baš široke ruke kada su u pitanju žene. Stoga su gotovo svi, saznavši za njegovu vezu s Vlatkom Pokos, bili sumnjičavi da će ona dugo trajati. Njegovi znanci tvrde čak da Josip Radeljak nema namjeru javno priznati vezu s Vlatkom Pokos, te da to brani i njoj. Iako svjesna svoje delikatne situacije, Vlatka Pokos nije mogla odoljeti a da se mnogima ne povjeri. Tako je, među ostalim, jednom prilikom navodno čak priznala i da je smetaju brojni portreti Ene Begović u stanu na Preradovićevu trgu, te da će ih Radeljak “kad-tad morati maknuti”.
Čudno je što je Vlatka Pokos nakon tolikih priča bila uvjerena kako novinari o njihovoj vezi ništa ni ne naslućuju. Istina, njih se dvoje nikada nisu pojavili sami u javnosti, ali moglo ih se nedjeljom prijepodne vidjeti kako u društvu sa znancima ispijaju kave na Cvjetnom trgu. Taj prostor oboma im se vjerojatno činio najmanje kompromitirajući jer Radeljak stanuje iznad kina “Zagreb”, a Vlatka Pokos po navici još uvijek navraća u kafić ispred toga kina, čiji je vlasnik njezin bivši zaručnik Zlatko Maletić. Poznato je da je Vlatka Pokos još s Maletićem priželjkivala brak i djecu, a vjenčanje je u nekoliko navrata i javno najavljivala. Poznato je i da je tijekom jednog od prekida njihove veze, Vlatka Pokos imala kratku aferu s Alenom Bokšićem, koja je završila kada joj on nije htio iz Londona poslati garantno pismo za vizu kako bi ga posjetila u Velikoj Britaniji. Obnovljena veza s Maletićem neko je vrijeme, opet po pričama Vlatke Pokos, obećavala, no tada se on zaljubio u manekenku Anu Grepo. Vlatka je tada i definitivno odlučila ne vezivati se, a još manje o svojim ljubavima pričati po novinama. Ipak, ljubav ne pita. Zaljubila se u Slavka Marića, vlasnika zaštitarske tvrtke “Sokol Marić”. Iako je nedavno prijateljici povjerila, uspoređujući Marića i Radeljaka, kako ju je ovaj prvi razočarao, u razgovoru s novinarkom Nacionala, ničim izazvana zanijekala je i vezu s Marićem: “Ne želim da mi zbog pisanja u novinama pati posao. Tako su pisali da sam s Marićem pa mi čovjek nije htio sponzorirati CD.”
Samo desetak minuta nakon prvog razgovora, Vlatka Pokos nas je nazvala i pristala na intervju, no pod njezinim uvjetima: “Možemo razgovarati, ali i o mom poslu. I da znate, ja imam dečka, ali on živi u Sloveniji. Gospodina o kojem ste me pitali poznajem, dobri smo prijatelji, ali nismo u vezi. I ako želite, mogu dati intervju u kojem ću demantirati te glasine koje sam i ja već čula.”
Postoje razni razlozi zbog kojih ljudi kriju svoje ljubavne veze. Neki strahuju od osude okoline i prijatelja, neki se boje da će ih, izgovore li na glas da nekoga vole, ta osoba odmah ostaviti. No kada je riječ o ljudima koji su medijski eksponirani, njihova je želja za skrivanjem privatnosti dvostruko jača, a kada je riječ o Josipu Radeljaku i Vlatki Pokos, razloga ima i previše.
No kako mi nismo pristali umjesto istine objaviti priču koju je za medije smislila Vlatka Pokos, trebalo je brzo pronaći druge novine. Nije prošlo dugo, Josip Radeljak osvanuo je na naslovnici Glorije, držeći u naručju uskoro dvogodišnju Lanu. U priči o svom preseljenju u Split, u stan na Mejama, priči o svom i životu njegove kćeri nakon pogibije Ene Begović, vješto su izbjegnuta novinarska pitanja o njegovu sadašnjem ljubavnom životu. Međutim, sam se Radeljak našao pozvanim kazati kako svaka žena koja bi se s njime pojavila u javnosti riskira da bude proglašena njegovom ljubavnicom.
Poznato je da je i Ena Begović dugo tajila vezu s Radeljakom, te da je i ona svojedobno tvrdila kako njezin odabranik nije Josip Radeljak, bivši muž glumice Bebe Lončar, inženjer elektrotehnike iz Splita nastanjen u Rimu, gdje je Beba Lončar bila slavna glumica, nego jedan “biznismen iz Slovenije”. Novinari su za vezu Ene Begović i Josipa Radeljaka saznali dugo nakon što je ona počela. Vjenčali su se u lipnju 2000., kći im se rodila 1. srpnja iste godine. Majku je imala samo 45 dana. Tada se dogodila prometna nesreća u kojoj je Ena Begović poginula, Enina beba Lana i majka Tereza bile su teško ozlijeđene, a Josip Radeljak i njegov sin Leo koji je vozio džip, bili su neozlijeđeni. Josip Radeljak mjesecima je nakon toga bio u središtu zanimanja javnosti , što zbog zdravlja i sudbine bebe, što zbog okolnosti nesreće i zagonetke tko je vozio Radeljakov džip – on sam ili njegov sin Leo. Josip Radeljak staloženo je podnosio medije, pristajao je na fotografiranje Lane po izlasku iz bolnice, kao i povremena pojavljivanja s njom u javnosti. U najnovijem intervjuu gdje su također objavljene fotografije njegove i Enine kćeri Lane, Radeljak je objasnio kako pristaje da se dijete pojavljuje u medijima zato da bi na taj način javnost podsjetio na Enu Begović. On sam pažljivo bira društvo s kojim će se pojaviti na javnim mjestima. Tako ga se donedavna uvijek moglo vidjeti da se na kazališnim premijerama, koncertima i domjencima druži samo s redateljem Jakovom Sedlarom, također jednim od najbližih prijatelja Ene Begović. A kako su se njih dvojica, prema pričama dobro upućenih, nedavno posvađali, Josip Radeljak našao je novog prijatelja. Sve se češće u javnosti pojavljuje s arhitektom Nikolom Filipovićem, koji je također nedavno postao udovac.

Vezane vijesti

DORH tereti Radeljaka zbog krivotvorenja isprava

DORH tereti Radeljaka zbog krivotvorenja isprava

Josip Radeljak - Dikan našao se na udaru Općinskog državnog odvjetništva iz Splita i to zbog sumnje da je krivotvorio ispravu. Kako donosi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika